Britse wedstrijdzeilers opgepakt in Iran tijdens yacht delivery

The Kingdom of Bahrain yacht delivery

De Iraanse Revolutionaire Garde heeft bevestigd vijf Britse wedstrijdzeilers in de Perzische Golf te hebben opgepakt. Dat meldde dinsdag het semi-officiële persbureau Fars. Het zeiljacht werd op 25 november door Iraanse marineschepen onderschept. Het Volvo 60 zeiljacht 'The Kingdom of Bahrain' was tijdens een yacht delivery op weg van Bahrein naar Dubai om deel te nemen aan de Dubai-Muscat Offshore Race.

Volgens het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken is het wedstrijdjacht mogelijk per ongeluk de Iraanse territoriale wateren binnengevaren.

Offerfeest gooit roet in het eten voor diplomatieke bemiddeling

Londen heeft eerst geprobeerd de kwestie via stille diplomatie op te lossen, maar dat is niet gelukt. Dat had mogelijk te maken met de viering van het islamitische Offerfeest, waardoor veel Iraanse functionarissen niet bereikbaar zouden zijn geweest.

De Britse zeilers zijn in Iran en zouden in goede gezondheid verkeren.

Lees ook: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8387740.stm

Professionele yacht deliveries

Heeft u nood aan een professionele yacht delivery die uw zeiljacht veilig en overal te wereld aflevert aarzel dan niet om ons te contacteren.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: