105.000 USD voor de winnaar van de Monsoon Cup

Kiwi team Blackmatch en schipper Adam Minoprio winnen 105.000 USDAfgelopen weekend werd het ISAF Wereldkampioenschap matchracen tijdens de Monsoon Cup in Terengganu, Maleisië gezeild. Het Kiwi team Blackmatch en schipper Adam Minoprio wonnen niet alleen het Wereldkampioenschap matchracen maar gingen ook met de Monsoon Cup naar huis en die heeft een pot van 105.000 USD! De hoogste zeilprijs ter wereld volgens Sail-World USA.

De Monsoon Cup kenmerkte zich dit jaar ook door zijn uitmuntende mediadekking. De laatste reeks werd live online gezien door 30 miljoen kijkers wereldwijd. En heeft volgens de organisatie nadien nog eens potentieel van 1.4 biljoen kijkers.

Mega kijkcijfers zijn dit voor een sportevenement, zeker voor een dat slechts 5 dagen duurt en dat dan nog eens binnen de zeilsport. Iedereen kon de Monsoon Cup op televisie niveau live volgen. Je kan de schitterende beelden en commentaren allemaal zien via http://monsoon.tv/

http://www.monsooncup.com.my

Foto © Monsoon Cup

Mission control center voor de Monsoon CupMission control center voor de Monsoon Cup

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: