Elyxer van Bas Dijkhuizen wint de 19de Kerstrace

Elyxer van Bas Dijkhuizen wint de 19de KerstraceDe schipper van de ELYXER (X-362 ), Bas Dijkhuizen uit Wissekerke had zaterdag tijdens de 19de Kerstrace de juiste formule gevonden om de kermiskoers onder zeilwedstrijden winnend af te sluiten. Het gebruikelijke rondje plaat was weer uit kast gehaald om de 74 deelnemers een spannende en prachtig zeilmiddag te bezorgen, de wind was Noordoost 4 en zoals het bij de kerstrace hoort wel een beetje frisjes.

De traditionele Kerstrace start alle boten hadden van rekenmeester Kees van de Vaart weer een eigen starttijd gekregen en dit keer voor alle boten een spectaculaire spinnakerstart.

De ELYXIR had een goede start en haalde in het eerste stuk al heel wat boten in. Een spannende strijd volgde om de “grote jongens”voor te blijven. De ELYXIR (X-362 sport) van Bas Dijkhuizen, had op de streep nog een nipte voorsprong op de ANTILOPE (Grand Soleil 43) van Willem Wester en de RAGAZZA (Dehler 39) van Bert. Dolk/Roelien Ornee uit Zierikzee.

Gezellige drukteGezellige drukteNa de man over boord situatie van afgelopen jaar was het voor de Kerstman weer spannend of alles goed zou gaan, de KNRM was zaterdag ochtend al naar Colijnsplaat gekomen om het geldbedrag wat Sailor meets Sailor had bijeengebracht op te komen halen en kon gelijk met terug varen naar het station Neeltje Jans een oogje in het zeil houden en we kregen later het bericht van de schipper dat alles rustig verliep, maar later ging er op één van de boten toch iemand over boord, gelukkig kon het onfortuinlijke bemanningslid snel weer aan boord gehaald worden door de eigen bemanning en s’avonds weer gezellig mee feesten in de jachtclub, want zoals het hoort had de Kerstman weer voor een gezellig avond gezorgd en na de wedstrijd was er natuurlijk weer Glühwein, citroenjenever en haring voor de deelnemers en vele mooie prijzen.

Foto's: Christof Lamproye

Uitslagen 19de Kerstrace in de bijlage

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: