Dean Barker neemt deel aan de Tour de France à la Voile 2011

Dean Barker neemt deel aan de Tour de France à la Voile 2011De schipper van Emirates Team New Zealand was afgelopen zaterdag op de Parijse Salon Nautique voor de presentatie van de Archambault M34, de boot voor de Tourvoile 2011.
Omdat de echte boot nog niet beschikbaar is, betrof het een 1/10 schaalmodel van het Joubert-Nivelt-Mercier- ontwerp.

Dean Barker: "Ik ontdekte het M34-project op de Salon van La Rochelle. Ik was meteen onder de indruk van het strikte One-Design, de kenmerken van het boot zelf en het uitdagende programma van de Tour in 2011. In juli 2011 zal ik deelnemen aan de eerste ronde van de Tour met mijn vrienden "Nexus Dean Barker Team. Team Nieuw-Zeeland heeft eerder deelgenomen aan twee edities van de Tour de France Zeilen en dat is zeer goed bevallen, en bovendien zal de komst van deze nieuwe boot iedereen motiveren. "

De eerste M34 zal in april 2010 te water worden gelaten, in de kleuren van Team Nexus Dean Barker. Deze en een tweede M34 zullen aanwezig zijn bij de start van de Tour de France à la Voile in Duinkerken. Dat zullen een paar interessante match-races worden tegen Dean Barker !

Meer informatie:
www.tourvoile.fr
www.m34.eu
www.nexusmarine.se

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: