Eerste J/22 Midwinter Cup een groot succes

J/22 MidwintercupZon, lunch, koude winter lucht, ontbijt en 3 tot 4 beaufort waren de omstandigheden die zorgde dat de eerste J/22 Midwinter Cup een succes werden. Op zaterdag startte alle teams met een GPS tracker aan boord. Tijdens de wedstrijd was het zoals gewoonlijk op de Braassem goed om je heen kijken en adequaat reageren op winddraaiingen. Na twee wedstrijden gevaren te hebben stond de MOJO op een stevige eerste plek, met twee eerste plaatsen.

Hierna was het tijd voor een… jawel lunch, warm, in het clubhuis klaar gemaakt door Ron & Co. Nu was het eindelijk ook eens mogelijk om de sterke verhalen van de andere teams te verifiëren door middel van de GPS tracker. Nadat de meeste teams overtuigd waren van hun fouten werd er nog één keer gestart. Na een algemene terugroep hing daar de wel bekende “black flag” en dit zorgde ervoor dat Team Sailing Service met een ruime voorsprong als eerste over de finish kwam. (Onderaan de links naar de GPS tracker).

Op zondagochtend werd er niet gestrest en was het eerst tijd voor een goed ontbijt, wederom klaar gemaakt door Ron & Co. Gedurende het ontbijt liet de zon haar kracht zien en hierna klonk dan ook snel het eerste startschot. Dit resulteerde in fantastisch zeilweer en zorgde dan ook dat de twee wedstrijden die op het programma stonden eerder voorbij waren dan menig team hoopten. Team HMC Heerema wist deze wedstrijden om zijn naam te schrijven en had tevens de minste punten in de totaalserie, gevolgd door team Sailing Service en een knappe derde plaats voor het redelijk nieuwe team van Biglift/TU Delft NED 1230.

Volgende week belooft het weer een mooie winterwedstrijd te worden op de Braassemermeer vooraf gegaan met een J/22 trainingsdag op zaterdag.

Uitslag J/22 Midwinter Cup in de bijlage.
Links naar de GPS tracker:
http://spectator.mylaps.com/47125_Midwintercup_J22___Race_1
http://spectator.mylaps.com/47185_Midwintercup_J22___Race_2
http://spectator.mylaps.com/47186_Midwintercup_J22___Race_3

Tekst: Floris Toetenel

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: