Team Holmatro stopt met Extreme 40 campagne

Holmatro stopt sponsoring Extreme 40 campagneHolmatro heeft gisteren officieel aangekondigd de Extreme 40 campagne met Team Holmatro stop te zetten. Na een aantal zeer succesvolle jaren is het contract met Tornado Sport verlopen. Voor een bedrijf met zoveel passie voor de zeilsport is het een heel moeilijke beslissing dit contract niet te verlengen.

Holmatro startte haar zeilsponsoractiviteiten in 2002 met de sponsoring van een zeilteam onder leiding van schipper Hans Horrevoets. Na een geslaagde campagne met dit team werd Holmatro nauw betrokken bij de opzet van een nieuwe klasse: de Extreme 40. Samen met Herbert Dercksen en Mitch Booth startte in 2005 een samenwerking. De allereerste Extreme 40 catamaran zeilde onder de Nederlandse vlag van Holmatro met hydrauliek en lieren aan boord. Na de Volvo Ocean Race 2005/2006 zette Tornado Sport in samenwerking met OC Events uit Engeland een nieuwe wedstrijdserie op in Europa: de iShares Cup Extreme 40 Sailing Series. Een veelbelovend evenement met een prachtige combinatie tussen ‘Action, Attraction & Addiction’. De klasse brengt het zeilen dichtbij het publiek en is daarmee dus een perfect platform voor sponsoren en haar relaties.

Algemeen Directeur Jaap Meijer zegt: “We kijken terug op een zeer geslaagde campagne voor Holmatro waarbij we op vele vlakken onze doelen hebben bereikt. Naast de publiciteit die het voor onze Marine Equipment producten heeft gegenereerd en de feedback op producten die we kregen, hebben we de mogelijkheid gehad om gemiddeld 30 belangrijke relaties per evenement op een ongedwongen manier te spreken. De combinatie van de ‘meet & greet’ met het zeilteam, het zeilen op de Extreme 40 met Holmatro hydrauliek en Holmatro lieren én de opzet van het evenement creëerde een zeer geschikte omgeving om mensen in contact te brengen met onze producten en ons bedrijf.”

Team Holmatro zeilde met een groot aantal zeer ervaren schippers, onder wie Mitch Booth, Andreas Hagara en Carolijn Brouwer. Door de jaren heen resulteerde dit in een aantal mooie overwinningen en podiumplekken. Het bedrijf Holmatro was geen onbekende in de zeilwereld. De afgelopen jaren was het Nederlandse bedrijf met een eigen team op een Grand Soleil 44 actief in het internationale IMS/IRC-circuit en in de iShares Cup Extreme 40 Sailing Series.

Holmatro wil bij deze ook alle Team Holmatro zeilers, Tornado Sport, Outfield, OC Events en alle supporters, fans en mediamensen bedanken.

www.holmatro.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: