ClubRacer zoekt getalenteerde schrijvers

 • Author: Ice
  Date: zo, 27/12/2009 - 10:21

ClubRacer screenshotVolgend jaar in maart viert ClubRacer zijn 8ste verjaardag. Ik heb ClubRacer de dotcom crisis doen overleven en heb zelfs in volle recessie een compleet nieuwe website gelanceerd. Klaar om in 2010 de populairste zeilwebsite te blijven en daar kan jij deel van uitmaken. We zijn namelijk op zoek naar schrijvers om ClubRacer verder uit te bouwen.

De zeilsport staat niet stil, soms niet altijd volgens verwachting. Winterwedstrijden tellen dikwijls meer deelnemers dan tijdens het zomer zeilseizoen. Ook de techniek gaat erop vooruit. Begin 2000 was een koolstof mast voor de consument nog exclusief te noemen, vandaag de dag kan je er niet meer naast kijken. Computerkracht en geheugen zijn extreem goedkoop geworden. Met als resultaat dat navigatieapparatuur en dergelijke de processorkracht hebben van een PC van enkele jaren geleden. Met als doelstelling het toestel gebruiksvriendelijker te maken maar het in zijn geheel wel complexer maakt. En dit gaat niet stoppen.

Wat zoeken we?

Met dagelijks meer dan 4000 unieke bezoekers is ClubRacer één van de meest bezochte zeilsites van de Benelux. Om al die bezoekers tevreden te houden zoeken we (nog) geen schrijvers die gerobotiseerde zeiljachten gaan reviewen maar wel gepassioneerde, gemotiveerde en geïnformeerde zeilers die ons helpen het allemaal te coveren.

Jouw profiel

Hoewel een goede schrijfstijl essentieel is, is motivatie minstens even belangrijk. ClubRacer hoopt het volgende te vinden in de nieuwe leden van het redactieteam:

 • Je hebt interesse in de zeilsport en haar industrie. Je bent goed op de hoogte wat er allemaal reilt en zeilt in het wereldje;
 • je beschikt over een aangename schrijfstijl en je kan je goed verwoorden in het Nederlands;
 • bovendien beschik je over een dosis kennis Engels om persberichten te kunnen vertalen en te citeren;
 • je bent gemotiveerd en bereid om je meermaals per maand in te zetten voor ClubRacer en dit voor een geruime periode.

Beloning en tegemoetkoming

Met je werk voor ClubRacer zal je geen nieuw 45 voet lang zeiljacht kunnen kopen. Schrijven voor ClubRacer is iets dat je graag wil doen. Er zijn wel een aantal voordelen:

 • Je maakt deel uit van het redactieteam van de populairste Benelux zeilsite;
 • je doet ervaring op als schrijver/redacteur;
 • je werkt met mensen die dezelfde passie hebben;
 • gratis toegang tot boat-shows en de mogelijkheid op perstrips bij te wonen;
 • een kleine vergoeding op basis van je lezersbereik;
 • werk voor ClubRacer staat mooi op je cv.

Ben je geïnteresseerd doe dan het volgende:

 1. Zend ons een voorbeeld van een product review. Dit mag over elke bootonderdeel gaan dat los in de watersporthandel verkrijgbaar is. Waarschijnlijk kan je het product niet vergelijken maar vertel ons dan hoe je het zou doen, welke testen je uitvoert en met welke producten. Hoe meer je voorbeeld completer is, hoe beter het is :)
 2. Een gids inzenden. Dit kan een workshop zijn van hoe je iets voor elkaar krijgt. Bijvoorbeeld: zeilboot en zeiljacht manoeuvres, zeiltrim, optimalisatie, onderhoud,...
 3. Een analyse inzenden. Voor diegene die weten wat een columnist zijn is. Je plaatst met regelmaat een persoonlijke visie en weet hoe een dialoog op gang te brengen via de reacties.
 4. Een paar voorbeelden met zeilnieuws. Aan zeilnieuws mag het natuurlijk nooit ontbreken. Interessante berichten zoals innovaties, recordpogingen, aanbevelingen en forumdiscussies onder de aandacht brengen.

Alle inzendingen (maximum 40 regels) naar ice AT clubracer DOT be. Vergeet niet te melden waar je woont (ClubRacer editors zijn global) en geef wat achtergrondinformatie over jezelf als zeiler. Ik heb ondervonden dat de beste editors diegene zijn die gepassioneerd zijn over het onderwerp dat ze coveren en dat is nu precies wat ik zoek. Het is een passie dat me bijna 8 jaar aan de gang houdt en ik verwacht dezelfde instelling van een medewerker.

Ik zal niet in staat zijn om alle inzendingen te beantwoorden maar als ik aan een inzending zie dat je past in het team dan neem ik contact met je op.

Met sportieve groet,
Eddy Lekens / Ice

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: