ClubRacer vernieuwt website en maakt zich klaar voor een succesvol 2010

  • Author: Ice
    Date: za, 05/12/2009 - 22:36
    Tags:

ClubRacer vernieuwt websiteDe ClubRacer website is sinds jaren het hart van de zeilsport in de Benelux en ver daar buiten. Dat wil ik vandaag benadrukken met de lancering van de nieuwe website. Naar aanleiding van de feedback van onze lezers voerde ik een groot aantal verbeteringen door: o.m. de vormgeving oogt nu een pak frisser en er zijn meer interactie functionaliteiten, wat zeilers en wedstrijdzeilers uitnodigt tot nog meer deelname in de community (ClubRacer is vandaag goed voor meer dan 100.000 unieke bezoekers per maand).

Met deze vernieuwde website wil ClubRacer haar bereik voor de wedstrijdorganisaties en adverteerders nog verder laten groeien en zich klaarmaken voor een succesvol seizoen in 2010.

Noviteiten

Zeilnieuws blijft centraal staan op ClubRacer, maar op de homepage zijn een pak verbeteringen aangebracht: zo kan je nu reacties onder de nieuwsberichten toevoegen, deze gemakkelijk opvolgen via een notificatiesysteem en de recentste reacties snel terugvinden via een overzichtsblok.
Middels een 'bridge' tussen de forumsoftware en het cms hoeven bestaande ClubRacer forum gebruikers niet opnieuw te registreren om reacties te kunnen plaatsen.

Ontwerp en gebruiksvriendelijkheid

Daarnaast ging er veel aandacht naar de leesbaarheid. ClubRacer gebruikt nu een volledig tabelloze opmaak: de cascading style sheet (css) legt de vormgeving voor alle webpagina's in één keer vast, zodat de website in verschillende browsers op dezelfde wijze aan de gebruiker getoond wordt.

Ook de gebruiksvriendelijkheid is een belangrijk uitgangspunt geweest tijdens de ontwikkeling: een aantrekkelijkere vormgeving, geheel volgens de nieuwe technische eisen van het internet, maakt de navigatie overzichtelijker en minder druk.

Toegankelijkheid

Tenslotte is de website voortaan ook geschikt voor zeilers met functiebeperking en/of een visuele handicap: ClubRacer is immers ontworpen voor een zeer brede groep van zeilers (iedereen die belangstelling heeft in de zeilsport).

Evenwicht zoeken

Tijdens het bouwen heb ik de focus op elk moment gehouden op het gezonde evenwicht tussen ontwerp, gebruiksvriendelijkheid en zoekmachine optimalisatie. Maar boven alles heb ik met veel plezier en liefde aan de nieuwe ClubRacer website gewerkt.

Ik hoop dat jullie als bezoeker en gebruiker er evenveel plezier aan zullen beleven.

Achtergrond

ClubRacer, is in 2003 opgericht door Eddy Lekens. Het idee 'ClubRacer' ontstond -niet toevallig- tijdens een zeilwedstrijd, de Ramsgate Week regatta van 2002: uit enkele vraaggesprekken onder de bemanning bleek dat er op enkele internationale uitzonderingen na nog geen online professionele initiatieven werden ontplooid voor de sportieve zeilers uit de Benelux. Er was inderdaad behoefte aan een informatieve en onafhankelijke website voor de zeilers die snel en accuraat wedstrijdverslagen en uitslagen kon publiceren.

Met de lancering van ClubRacer kreeg de zeiler ook opeens de mogelijkheid om wijzigingen in de uitslagen onmiddellijk gepubliceerd te zien. Vroeger moest hij soms een maand of langer wachten op zulke aanpassingen in de gedrukte media, nu kan dit 'à la minute'.

De ClubRacer website werd gerealiseerd door het webdesign bedrijf eTech.
De samenwerking is niet nieuw: eTech ontwikkelde ook de vorige -nationaal bekroonde- ClubRacer website, WaterTrends en de WatersportGids.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: