86 Zeiljachten van start tijdens de december Goofies

86 Zeiljachten van start tijdens de december Goofies86 Zeiljachten van start tijdens de december Goofies. De Goofen hadden goede afspraken gemaakt met de weergoden om de december versie te zeilen tussen 2 storingen in. Onder bijna zomerse omstandigheden (niet echt te zien op de foto's) werden voor de verschillende klassen banen gezeild in de Schaar van Colijnsplaat en de Roompot. Vanwege het lage water rond 11.00 uur en de diepgang van de ORC 1/IRC 1 boten werd de startvolgorde aangepast.

Om 12.15 uur was de start van ORC 2 t/m 5 met 30 deelnemers, gevolgd om 12.30 uur door ongemeten groter dan 10 meter met 24 deelnemers. De klasse ongemeten kleiner dan 10 meter ging met 14 deelnemers om 12.45 uur van start. De start van de grote gemeten boten (ORC/IRC 1) werd met een uur uitgesteld tot 13.00 uur. Op het moment van de uitgestelde start lag de Antilope echter nog vast aan de grond bij de vissershaven van Colijnsplaat. Geen start voor hen dus, leek het.

Maar de andere zeilers die waren door het uitstel kennelijk zo ongeduldig geworden dat ze elkaar verdrongen bij de startlijn. Een massale valse start en een algemene terugroep was het gevolg. Bij de hernieuwde start een kwartier later was de Antilope inmiddels los en startte keurig met de andere boten.

Een echt sinterklaas cadeautje.

Zoals gewoonlijk zeilde de Antilope met Marc Flamand aan het stuur een goede wedstrijd. Bij het berekenen van de uitslag bleken ze zelf winnaar in hun klasse.

In hun verklaring na afloop van de wedstrijd bedankten ze de schippers die de valse start en de herstart hadden veroorzaakt. Die hadden echter beslist niet de bedoeling gehad om de Antilope te laten winnen!

Top 3 uitslagen Goofies december

In alle klassen was er volop strijd. In ORC 1/IRC 1 was er line honours voor de Checkmate van Peter de Ridder. Berekend in ORC 1/IRC 1 was de overwinning voor de Antilope, gevolgd door de Checkmate en de Ragazza op plaats 3.

In ORC 2 t/m 5 was er line honours voor de Baltic Match van de heer Verhage. Berekend was het een duidelijke overwinning voor de A-boen van Johan Bol, gevolgd door de klassieke L'Esprit du Morbihan van Vincent de Vries en de Lucky Duck op plaats 3.

In de klasse ongemeten groter dan 10 meter was er line honours voor de Playstation 4 van Luc Feremans. Berekend was het een mooie overwinning voor de Ventura van Christophe De Foer, gevolgd door de Playstation 4 en de Achiroe.

In de klasse ongemeten kleiner dan 10 meter was er linehonours voor de FF 915 Farfelu van Koen van Overberghe. Berekend was het een goede overwinning voor de Dame de Meuse van de heer Schipper, gevolgd door de Farfelu en de Bolderik op plaats 3.

De volledige Goofies Race uitslag van december:

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: