Introductie nieuw zeiljacht "Zuipschuit 36" voor Sneekweek 2010

Zeiljachthuren.nl heeft haar binnenlandse aanbod van huurzeiljachten fors uitgebreid. Dit in aanvulling op het buitenlandse aanbod van huurjachten. Door gesprekken met de nieuwe deelnemers kwam een nieuw fenomeen aan het licht: de 1-week-per-jaar watersporter.

Stellingname verhuurders tegen Sneekweek

Opvallend was dat de nieuwe verhuurders liever geen boten aanbieden tijdens de Sneekweek. De enige uitzondering die hierop wordt gemaakt is die voor eigen, bekende klanten. Kenmerkend voor de wijze waarop verhuurders naar het Sneekweek publiek kijken, is de manier waarop sommigen hun schepen voorbereiden op het zeilersfeest: zonder zeilen, giek of buiskap worden boten meegegeven aan de "watersporters".

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch nog enorme schade

En dan weten ze nog de boel te vernielen", aldus een gefrustreerde verhuurder. "Zelfs ankerwartels komen soms gebroken terug! Hoe ze dat doen? Ik wil het niet eens weten. Wat ik zou willen: een verplicht praktijkonderdeel bij het Nederlands Vaarbewijs. In ieder geval gaan wij selecteren op aantoonbare praktijkervaring en de borgsom verhogen tijdens de Sneekweek".

Nieuw type zeiljacht?

Voor jachtwerven schept dit wellicht ruimte voor een nieuw type zeiljacht: de Zuipschuit 36. Een stalen knikspant met watervast interieur, die na afloop met een hogedruk spuit kan worden schoon gespoten. Of de huurders zich tijdens dat proces nog aan boord bevinden schijnt voor de meeste vlootbeheerders niet relevant te zijn.

Over Zeiljachthuren.nl

Zeiljachthuren.nl is een online reisplatform waar u al uw zeilreizen over de hele wereld kunt boeken. Zeilen in Italië of zeilen in het caribische gebied? Zeiljachthuren.nl heeft verschillende zeiljachten beschikbaar op bestemmingen over de gehele wereld, van de Bavaria 45 tot een Grand Soleil zeiljacht. Zeiljachthuren.nl is een initiatief van Anne de Vries en Ron Spoelstra.

www.zeiljachthuren.nl

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: