Catamarans maken zich klaar voor het wedstrijdseizoen

Ogenschijnlijk was het overal rustig op het IJsselmeer. Veel zeilers bleven afgelopen zondag verstandig binnen. Veel regen, vaak sneeuw, soms even kort een zonnetje, maar het was vooral koud. Niet de meest uitnodigende ambiance om op een open boot te gaan zitten.

Maar toch was het rumoerig in Muiderzand. Om 12:00 werd er gewoon gestart, tijd voor een serieuze wedstrijdtraining.

Veel bekende wedstrijdzeilers lopen vanaf 10:30 handenwrijvend langs hun bootjes. Ondanks de kou worden de boten met het grootste gemak opgetuigd. Niemand lijkt zich te storen aan de centimeters sneeuw die het terrein van Sail-Today inmiddels bedekken.

De wedstrijdboeien gaan dit keer mee op de catamaransDe wedstrijdboeien gaan dit keer mee op de catamaransVlug worden de wedstrijdboeien opgeblazen en op de catamarans gelegd. Het is even aanpassen, maar vandaag leggen de zeilers de baan gewoon uit zonder ribboat. Dat het enthousiasme om te kunnen varen er is, blijkt wekelijks uit het aantal deelnemers. Gemiddeld doen er nu al zo’n twaalf boten mee aan de training. En zodra de temperatuur stijgt automatisch het deelnemersaantal.

Ideale trainingsomstandigheden

De zeilcondities zijn voor de warm aangeklede catamaranzeilers vaak ideaal. ‘In deze tijd van het jaar hebben we vaak een flinke bries. De afgelopen weken gemiddeld 4 tot 5 beaufort, perfect om even goed te knallen. Alleen de vorst is begin dit jaar heel even spelbreker geweest. Als het blijft zoals het nu is, kunnen we nog een 7 weken doortrainen. In april zijn de eerste officiële wedstrijden namelijk alweer’, aldus Hobie Cat Holland.

Voor iedereen die graag mee wil trainen kan contact opnemen met Sander de Boer (Hobie Cat Holland). Ook catamaranzeilers zonder boot kunnen zich melden, regelmatig zijn er eigenaren nog op zoek naar een (tijdelijk) bemanningslid.

www.hobiecat.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: