24-uurs van het Veerse Meer 2009 gaat door op 6 en 7 juni

24 uurs Veerse MeerOp 6 en 7 juni 2009 wordt door de WSV Arnemuiden voor de 13de keer de 24-uurs van het Veerse Meer georganiseerd. Dit evenement is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende wedstrijd, waarin zeilers 24 of 12 uur lang in touw zijn om hun boot zo hard mogelijk te laten varen. De echte wedstrijdliefhebbers gaan uiteraard voor de 1e plaats. De toerzeilers genieten van de drukte overdag en zien de meeste boten tegen het vallen van de avond een haven opzoeken. Zowel de 24- als de 12-uurs starten om 11 uur zaterdagmorgen. ‘s Avonds om 11 uur is de finish van de 12-uurs, de anderen gaan de nacht in en finishen de volgende morgen om 11 uur.

Gevaren wordt er op het Veerse Meer, waarbij het de bedoeling is zoveel mogelijk mijlen te varen tussen de keerpunten VM85 bij Oostwatering en VM5/6 bij de Zandkreeksluis. De schippersmeeting is om 9.30 uur in het clubgebouw van W.S.V. Arnemuiden.

Er is geen limiet aan het aantal bemanningsleden per boot. Om verschillende boten met elkaar vergelijkbaar te maken wordt er gevaren met een handicapfactor. De prijsuitreiking vindt zondag rond 14.00 uur plaats. Inschrijving staat open voor kajuitzeiljachten. Aanmelden via de wsva site www.jachthavenoranjeplaat.nl of direct via de mail 24uur@jachthavenoranjeplaat.nl

www.24uursveersemeer.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: