Louis Vuitton Pacific Series: nieuwkomer Teamorigin verslaat Alinghi

Alinghi vs TeamoriginDag 3 van de Louis Vuitton Pacific Series in Auckland had alweer een verrassing in petto. Britse nieuwkomer Teamorigin, met Olympische goldenboy Ben Ainslie aan het stuur, versloeg immers de Zwitserse America’s Cup houder Alinghi. Ainslie wist de ervaren Ed Baird 1 seconde voor het startschot weerklonk over de startlijn te duwen. Alinghi moest terug om te herstarten en lag aan de bovenboei 1 minuut achterop. Ze wisten deze achterstand nog wel te verkleinen maar de winst was toch voor de Britten.

De felst bevochten race was die tussen het Italiaanse Damiani Italia Challenge team en het Franse Pataugas K-Challenge team. Sebastian Col, schipper van de Franse boot, is één van de best geplaatste match racers van de wereld en toont dit ook op het water. De Italianen waren best weg, maar de Franse boot wist hen onderweg toch terug in te halen en zelfs voorbij te varen. Alleen een penalty vanwege een fout bij een loefduel gaf de overwinning toch nog aan Damiani Italia.

Ook het Chinese team kreeg een vlag van de scheidsrechters omdat ze te dicht tegen BMW Oracle Racing aan zeilden. Wanneer China Team dan ook nog een spinnaker opblies werd het een gemakkelijke zege voor Russell Coutts en zijn team. De laatste race van dag zou tussen het Zuid-Afrikaanse Shosholoza en het Italiaanse Luna Rossa gaan. Maar de wind trok aan tot 27 knopen en deze race werd uitgesteld tot de volgende dag.

Je kan hier alle races met Virtual Eye opnieuw bekijken.

www.louisvuitton-pacificseries.com
Foto: Ian Roman

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: