Succesvolle 'Dag van de Wedstrijdsport' 2009

Op zondag 1 februari werd het Huis van de Sport te Nieuwegein in bezit genomen door de wedstrijdzeilers. Ruim 125 bij de wedstrijdsport betrokken bestuursleden, commissieleden en wedstrijdofficials van klassenorganisaties, verenigingen, hoofdsteunpunten en het Watersportverbond wisselden deze dag informatie uit met elkaar. Rob Franken (Bestuurslid Wedstrijdsport) opende de dag, leidde Joost van Raay (lid van de Sectorcommissie Wedstrijdsport) de toehoorders door de ‘facts and figures’ van de wedstrijdsport. Leeftijdsopbouw, groei- en krimp van de verschillende klassen kwamen daarbij aan de orde.

Passie, kernwaarden en medailles

Hessel Evertse aan het woordHessel Evertse aan het woordHessel Evertse (Manager Topzeilen) hield vervolgens een gepassioneerd betoog over het behalen van Olympische medailles en de vier kernwaarden die daaraan ten grondslag liggen. Via die kernwaarden werd de brug naar het wedstrijdzeilen geslagen. Alles bleek daarbij onderdeel uit te maken van één systeem. Het gaat om de mensen die met passie genieten van de zeilsport en in competitief verband de eigen ontwikkeling kunnen vergelijken met gelijkgestemden. Binnen de verschillende klassen liggen de accenten anders, maar de kernwaarden zijn hetzelfde. ‘Trouw blijven aan je kernwaarden’ was de uiteindelijke boodschap.

Gouden Verbondsspeld

Margriet Pannevis verrast met vakbondsspeldMargriet Pannevis verrast met vakbondsspeldDaarna mocht Margriet Pannevis, uiteraard tot haar verrassing, de Gouden Verbondsspeld in ontvangst nemen. Dit o.a. vanwege haar jarenlange inzet in vele commissies, zowel Nationaal als Internationaal en vanwege het vertalen van de Regels voor Wedstrijdzeilen. In haar dankwoord vermeldde ze gelukkig dat ze in de speld geen reden zag om haar activiteiten af te bouwen!

De dag werd vervolgd met een tweetal workshops waarin ieder op z’n eigen interesse gebied aan z’n trekken kwam. Diverse actuele thema’s kwamen aan de orde en men kreeg ruimschoots de gelegenheid om de eigen mening en visie naar voren te brengen. Binnenkort is alle informatie beschikbaar op de site. Jos Spijkerman leidde vervolgens de aanwezigen op deskundige en plezierige wijze door de veranderingen in de Regels voor Wedstrijdzeilen.

De dag werd afgesloten met een borrel die werd aangeboden door de importeurs Nacra en Hobie Cat. Beide hadden in het Huis van de Sport een volledige catamaran opgetuigd waardoor er voor één dag sprake was van het Huis van de Zeilsport!

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: