Vlaamse Yachting Federatie en Sebastien Godefroid slaan handen in elkaar

Sebastien GodefroidSebastien Godefroid is aangesteld als ‘federaal trainer’ voor de Vlaamse Yachting Federatie vzw. Het gaat om een nieuwe functie. Godefroid was voor de federatie de ideale kandidaat, rekening houdende met zijn opleiding, maar zeker ook met zijn kennis, deskundigheid en ervaring in de watersportsector! De Vlaamse Yachting Federatie onder leiding van Hans Verbaanderd kon alleen maar dromen van zo’n ervaren zeiler als federaal trainer.

Godefroid zal voor de Vlaamse Yachting Federatie verschillende taken uitvoeren. Zo zal hij bijvoorbeeld jonge topsporttalenten identificeren, coachen en evalueren. Hij krijgt daarnaast een adviserende rol bij het opstellen van sporttechnische en fysieke programma’s voor de atleten. Hiervoor kan hij terugvallen op zijn jarenlange ervaring als (Olympisch) topzeiler. Ook zal hij de coaches van de VYF gaan begeleiden op het vlak van wedstrijdvoorbereiding en sporttactische items.

Londen 2012

Met het oog op de volgende Olympische Spelen in Londen in 2012 is de aanwerving van Sebastien Godefroid een goede zaak voor het Belgische zeilen. De huidige elite en de beloftevolle jongeren kunnen nu gebruik maken van Sebbe’s ruime expertise en kennis. Dit moet hen in staat stellen om, samen met de hele federatie, een succesvolle aanloop te nemen naar de komende Olympiade.

www.vyf.be
Foto: Magic Marine

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: