Historische stad decor voor high-tech zeilen

Extreme 40'sHet is in Venetië dat dit jaar de European iShares Extreme 40 Sailing Series van start zullen gaan. Deze historische Italiaanse stad speelt gastheer voor de 40 voet catamarans van 15 tot en met 17 mei. Bacino San Marco, het grote bassin voor San Marco en Riva Sette Martiri, de lange kade tussen Piazza San Marco en het park Giardini Pubblici worden dan het spelewater voor de Extreme 40 teams. Dergelijk vaarwater staat garant voor boot aan boot gevechten en fel betwiste races terwijl het publiek er met de neus op zit.

“We hebben meer dan 6 maanden gezocht in Italië om een ideale plaats te vinden voor onze regatta en we kwamen steeds terug in Venetië uit. De Bacino San Marco is een ideale locatie die het publiek toelaat deze ongelooflijke catamarans van dichtbij te zien racen. Verder is er plaats genoeg aan de wal om alle VIP faciliteiten te voorzien, teneinde gasten en sponsors in unieke omstandigheden te kunnen ontvangen. Het belooft een onvergetelijk evenement te gaan worden, strijdende moderne hi-tech race bolides met op de achtergrond de historische site van Venetië”, aldus Gilles Chiori van OC Events.

Het beroemde bassin aan San MarcoHet beroemde bassin aan San MarcoCompagnia della Vela, de yacht club in Venetië, ontvangt vanaf maandag 11 mei alle deelnemende teams. Dan worden de boten in 40 voet containers ter plekke afgeleverd en kan begonnen worden met het assembleren van de catamarans en het oprichten van het heuse VIP dorp rondom de Bacino San Marco. Deze Extreme 40’s worden gevaren met 4 bemanningsleden en 1 VIP of media persoon, die waarschijnlijk de dag van zijn leven beleeft.

Alle evenementen in de Europese iShares tour:
- Venetië, Italië: 15 – 17 mei
- Frankrijk: 3 – 5 juli
- Groot-Brittannië: 1 – 3 augustus
- Kiel, Duitsland: 28 – 30 augustus
- Amsterdam, Nederland: 25 – 27 september
- Nog onzeker: 10 – 12 oktober

www.isharescup.com
Foto’s: Gilles Foucras/www.PhotoProd.net – Venetië/OC Events

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: