50 Mijl Doublehanded: 1 boot, 2 man

In 2009 wordt de 50 Mijl Doublehanded op zaterdag 25 april vanuit Lelystad gevaren. De wedstrijd staat open voor mono en multihulls vanaf 20 voet lengte.Het bijzondere aan deze wedstrijd is dat iedereen mee kan doen, zonder rating of handicap omdat alle boten in een 'Open Klasse' varen. Grotere genua/gennaker, waterballast, ontmanteld interieur, het is in deze klasse allemaal toegestaan om sneller te gaan. Voor de cracks die zich niet alleen op lengte willen meten met hun tegenstanders is er ook een irc-klassement, tot nu de enige internationale handicap voor shorthanded zeilers.

- open voor doublehanded bemanningen van mono/multi-hulls langer dan 20 voet
- parcours van ongeveeer 50 mijl gevaren op het noordelijk IJsselmeer
- alle boten varen in de Open Klasse
- daarnaast komt er ook een uitslag voor schepen met IRC-rating

Kijk voor meer informatie op www.50mijl.nl.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: