Volvo Ocean Race: In-port races uitgesteld

Ook vandaag is de in-port race in Qingdao (China) uitgesteld. Gebrek aan wind noodzaakt de organisatie de race maandag een nieuwe kans te geven. Tot en met dinsdag zal geprobeerd worden de race alsnog te varen. Deze deadline moest bepaald worden om de zeilers voldoende voorbereidingstijd te geven voor de start van de vijfde race die aanstaande zaterdag van start gaat. De vier Volvo Open 70's wachten ongeduldig af.

Green Dragon schipper Ian Walker hoopt dat de in-port race toch nog gevaren kan worden. “Veel sponsors zijn gekomen om de Green Dragon te aanschouwen. Het is belangrijk om te racen, we hebben er zin in, hopelijk krijgen we de kans. Met slechts vier boten in Qingdao geeft ons de mogelijkheid om wat extra punten te pakken.” De weersverwachting voor maandag is zo’n vijf tot zeven knopen wind. Dinsdag ogenschijnlijk zelfs zo’n negen knopen. De schippers wachten het met gekruiste vingers af.

Team Delta Lloyd

De Delta Lloyd wacht op haar transport naar BraziliëDe Delta Lloyd wacht op haar transport naar BraziliëDe Nederlandse verzekeringsboot zal maandag op transport naar Brazilië gaan. In Taiwan is de laatste schade inmiddels geïnspecteerd en wordt nog druk gewerkt aan het plan van aanpak voor de reparatie. Bij aankomst in Rio (op 11 maart) zal een gerenommeerd team van botenbouwers klaar staan om de boot weer raceklaar te krijgen, meldt Team Delta Lloyd op haar website.

Verder weet Team Delta Lloyd navigator Wouter Verbraak een record te zetten door in één editie van de VOR op drie verschillende boten gevaren te hebben . Voor de race van Qingdao naar Rio is Verbraak namelijk uitgeleend aan team Green Dragon.

Bekijk alle video’s via de Volvo Ocean Race video player.

www.teamdeltalloyd.com
www.volvooceanrace.org
Foto's: Dave Kneale/Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: