Team Heiner komt met eigen volwaardig race jacht: de TH38

Donderdag 12 maart heeft Team Heiner haar eigen race jacht gepresenteerd, de Team Heiner 38. Het moderne 11,5 meter zeiljacht, uitgerust met een zwenkkiel, belooft de snelste in haar soort te zijn. Juan Kouyoumdjian en Roy Heiner hebben de Team Heiner 38 ontworpen op basis van hun ervaring met de winnende V70's van Team ABN AMRO in de Volvo Ocean Race. Ook de kennis die Juan heeft opgedaan met de 2e generatie V-70 schepen van Ericsson is toegepast in het ontwerp van de Team Heiner 38. Met de Team Heiner 38 wil men de snelheid en kennis beschikbaar stellen aan een breed publiek om hetzelfde gevoel te geven als op een V-70.

De boot is volgens de hoogste normen en milieueisen gebouwd in de moderne werf van Schaap Shipcare in Lelystad. De boot ligt sinds eind december 2008 in het water. De afgelopen twee maanden zijn gebruikt om de boot grondig te testen. Het canting keel systeem, type zeilen, de algemene sterkte van onderdelen, de mast met swept back spreaders en zonder achterstag en de elektromotor zijn allen uitvoerig getest.

TH38 in actie op het IJsselmeerTH38 in actie op het IJsselmeerDe Team Heiner 38 is een boot die tot 8 knopen sneller zeilt dan de wind en bij 20 knopen wind bijna de windsnelheid. Toch blijft de Team Heiner 38 makkelijk te besturen dankzijde dubbele roeren en zijn manoeuvres makkelijk uit te voeren door de mast zonder achterstag. Met deze nieuwe boot wordt voor de eenheidsklasse kielbootzeiler én de fanatieke offshore wedstrijdzeiler een unieke zeilervaring mogelijk.

Meer informatie en beeldmateriaal is te vinden op de website van Team Heiner.

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: