Finale tiende Berenburg Cup

Aankomend weekend worden op het Slotermeer de finalewedstrijden verzeild van de jubileumeditie van de Berenburg Cup. Er wordt gebruik gemaakt van het reserveweekend omdat de weekenden in december en januari door te harde wind en natuurijs niet door konden gaan. Aan het eerste weekend hebben deze winter al meer dan 60 instructeurs van zeilschool de Ulepanne uit Balk meegedaan.

De finale belooft erg spannend te worden aangezien meerdere teams nog uitzicht hebben op de eindoverwinning! Volgens Ronald van Putte uit Eindhoven zijn de laatste jaren steeds meer instructeurs geïnteresseerd geraakt in het zeilen van wedstrijden en speciaal voor deze groep is dit bijzondere winterse zeilevenement in 1998 in het leven geroepen. Meervoudig winnaar Nik Petersen uit Sneek heeft nog geen editie gemist. “Het blijft ieder jaar weer bijzonder om in de winter te zeilen, en bovendien is het een leuke manier om ieder jaar weer iets meer te weten te komen over het wedstrijdzeilen.”

De cup wordt deze winter voor de tiende keer georganiseerd en het is wel duidelijk dat het niveau van de instructeurs de afgelopen jaren door het evenement is gestegen. Dit blijkt vooral uit de goede resultaten die de Ulepanne heeft behaald bij verschillende Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen. In 2001, 2005, 2006 en 2008 werd een knappe eerste plaats behaald!

De spannende uitgangspositie voor het finaleweekend is als volgt:
1. Walter Melle van der Vegt (Bergum) 7 punten
2. Rinze Vallinga (Soest) 15 punten
3. Nik Petersen (Sneek) 15 punten

Meer informatie over het zeilevenement is te vinden op www.berenburgcup.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: