Volvo Ocean Race: Ericsson 3 als eerste rond Kaap Hoorn

Ericsson 3In de 5e etappe van de Volvo Ocean Race rondde om 12u22 GMT Magnus Olsson en zijn Noorse team met Ericsson 3 als eerste de legendarische Kaap Hoorn. Dit is eveneens een puntenpoort, waardoor zij nog eens het maximum van 4 punten binnenrijven. Hun collega’s aan boord Ericsson 4 zijn de volgende die aan de majestueuze rotspunt worden verwacht. Op het moment van de passage van de leider lagen zij zowat 36 zeemijlen achter, maar die achterstand is de laatste uren flink aan het slinken.

Na de passage aan de vorige puntenpoort had het team van Ericsson 3 als enige geopteerd om naar het zuiden te duiken en dat bleek heel lonend. De laatste dagen schuift de ganse vloot echter terug in elkaar en is de voorsprong van de leider geslonken tot slechts 18 zeemijlen. Met nog 2’264 zeemijlen tot de finish in Rio is met andere woorden nog niets beslist.

De Kaap bevestigde zijn beruchte reputatie. Bij het ronden van de meeste zuidelijke punt van Patagonië stond er een dikke 25 knopen wind en massieve golven. Tegen dat Ericsson 4 aan de rotspunt zal verschijnen, verwachten ze heuse stormcondities. Na links af te slaan wacht de teams dus nog ruim 2’000 zeemijlen van tactische oorlogsvoering tot in Rio.

Kaap Hoorn puntenpoort
Ericsson 3: 12u22 GMT – 4 ptn – 2264 Nm DTF
Ericsson 4: -36,91 Nm
Puma: -141,21 Nm
Green Dragon: -229,49 Nm
Telefonica Blue: -766,86 Nm

Bekijk alle video’s via de Volvo Ocean Race video player.

www.volvooceanrace.org
Foto: Rick Tomlinson/Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: