Ten Sailing valt uit de Tour de France à la Voile boot

  • Author: Guy C.
    Date: do, 19/03/2009 - 03:12

JPK 998Er waren in totaal 23 ontwerpen op de tafel gegooid om vanaf 2011 de Farr 30 (ex-Mumm 30) als monotype te gaan vervangen in de prestigieuze Tour de France à la Voile. Een groot succes, zowel wat het aantal inschrijvingen, als wat het architectorale niveau en de internationale respons betrof. Een panel van 11 ‘connaisseurs’ kreeg de moeilijke taak om uit deze 23 inzendingen een shortlist van 3 finalisten te distilleren. Jammer genoeg viel de Nederlandse inzending van Ten Sailing uit de boot.

De 3 overgebleven kandidaten zijn ten eerste de JPK 998 van JPK Composites, getekend door Jacques Valer. Ten tweede volgt de One Design T2011 van K Challenge getekend door Russell Coutts en Andrej Justin. En als laatste kwam de M34 van Archambault, getekend door het bureau Joubert Nivelt Design uit de bus.

Specificaties van de 3 finalisten:

Specificaties

3 finalisten

Punten zoals esthetiek, innovatie, betrouwbaarheid constructeur, diepgang en mogelijkheid om te transporteren op een aanhangwagen, internationalisering, verdeling, creatie van een vloot, het zeilerpotentieel, … werden allemaal zorgvuldig per ontwerp afgewogen. Het panel wees erop dat het merendeel van de inzendingen van een heel hoog niveau waren en bedankte alle architecten die zich in dit project hadden gestort. De uiteindelijke winnaar wordt aangekondigd ten laatste op 31 juli 2009.

Bron: www.tourvoile.fr
Foto: © B.Y.Leglatin

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: