Drimmelen in de mist en zonder wind tijdens 5e manche winterserie

Drimmelen WinterserieWat als een dag begon waarin veel mensen rekenden niet te kunnen zeilen, werd een prachtige dag met helaas net wat weinig wind. Na een mooi schaatsfestijn in de vorige editie nu wat totaal anders. Gisteren rond 10 uur zat de haven van Drimmelen potdicht van de mist. Daarbij stond ondanks de mist toch een heerlijk windje kracht 3 tot 4. Deze wind zette de mist opzij en vlak voor de start was het zicht niet super maar zonder gevaar kon er gevaren worden. Na de start gebeurde wat veel mensen al hadden verwacht, de wind zakte naar een wel heel bedenkelijk niveau van var 1-2. De baan was lang maar daardoor was het biertje na afloop er ééntje dat heel goed smaakte.

In klasse 1 met de sportboten werd de J80 van Jaap Kampen een keertje 5e. Met een fraaie 1e plaats voor Koen Salden in zijn X-79 met op de 2e plaats Mark de Vries met Trasmark in de beneateu 25. In klasse 2 werd het een Sunfast 32 feestje. Frits van dijk met Geintje had duidelijk wat goed te maken na race 4 en stelde orde op zaken door hier te winnen in race 5. De enige die de franse Sunfast trein kon oppakken was JPH figaro van Jeroen Kop die vanaf de start rustig bij bleef in de race en met weinig fouten de 2e plaats pakte. Cees Verwijmeren stelde teleur na zijn mooie 4e race vorige keer. Bij een afwezigheid van Jimp en het niet aanhaken van Sporthotel maken de 32 voeters de dienst uit, Theo van de Lande zou eens wat meer moeten laten zien met zijn Dehler 36, in dit veld moet hij zeker mee kunnen doen. Ook Jan Hooijmayers die hele wisselende resultaten heeft was niet thuis gisteren. De organisator

Voordekkers hadden rustig dagjeVoordekkers hadden rustig dagjeIn klasse 3 was het wederom een groot gat in berekende tijd tussen de nummers 1 en 2. Als de wind even minder is is de Dynamic van Rutger Pessers niet te houden en loopt hij als een trein. De gezeilde tijden van Pessers vragen om een meetbrief waarmee hij volgend jaar mee kan doen met ORC klasses. Hans Schouten met Luna was er zondag bij met een mooie tweede plaats. In de klasse 4 was er een paaltje voor Hans Brockhus die de TSJ van Rene Blewanus voor bleef. Opmerkelijk gezien de eerste 3 paaltjes in de serie van Blewanus, waarna hij nu wat steekjes laat vallen.

De laatste klasse was weer een prooi voor Edwin Scheve met zijn Jazz. Wim Jansen van de Tjoep zag geen mogelijkheden om aan te haken in de strijd om de eerste plaats.

De volgende winterserie gaat door op 22 maart met de eerste start omstreeks 11u20. Overigens prima te volgen vanuit het clubhuis of vanop de kant.

Tjerk van Loenhout
www.wsvbiesbosch.nl
Foto's: 14 mb

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: