Volvo Ocean Race: Ericsson 3 weet voorlopig stand te houden

De finish komt steeds meer in zicht. De hele vloot is inmiddels veilig langs de berucht Kaap Hoorn. De lagedrukgebieden zijn verruild voor hogedruk varianten. Is de onvoorspelbaarheid terug in deze etappe. Zal Ericsson 3 de voorsprong weten vast te houden? De onvoorspelbaarheid van het weersysteem bezorgd de navigatoren slapeloze nachten. Vlak langs de kust of toch niet? De zeemijlen tikken ondertussen razendsnel weg, nog slechts 1265 mijl te gaan!

De vloot op weg naar hogedruk gebiedenDe vloot op weg naar hogedruk gebiedenVier boten liggen relatief dicht bij elkaar en genieten zo'n twintig knopen wind. De laatste uren lopen beide Ericsson boten wel weer wat uit op de rest van het veld. Maar voor hoelang is de vraag. De weerkaarten 'voorspellen' dat de hele vloot nog wel eens akelig dicht bij elkaar zou kunnen gaan komen. De komende 24 uur vaart het veld richting een tweetal hogedrukgebieden waar geen ontkomen aan lijkt. Zal de top 4 misschien toch nog gehusseld gaan worden?

Problemen met de kiel hydraulica

Aan boord van de Ericsson 4 zijn problemen geconstateerd met de hydraulische kiel. Een lekkende leiding zorgt voor olieverlies wanneer de boot over stuurboord ligt als gevolg van verhoogde druk aan die kant. Het team heeft de gelekte olie weten op te vangen en terugdaan in het systeem. Er is bewust gekozen geen reparaties uit te voeren aangezien die de situatie mogelijk zou kunnen verergeren. In dit filmpje geeft Horacio Carabelli tekst en uitleg.

Laatste stand:
1. Ericsson 3
2. Ericsson 4 +78 Nm
3. Puma +175 Nm
4. Green Dragon +262 Nm
5. Telefonica Blue +739 Nm

Bekijk alle video’s via de Volvo Ocean Race video player.

www.volvooceanrace.org
Foto: Guy Salter/ Ericsson Racing Team
Screenshot: Geovoile 2D flash viewer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: