Grandioze finale tiende Berenburg Cup

Afgelopen weekend hebben instructeurs van zeilschool de Ulepanne de finale van de tiende Berenburg Cup verzeild. Vooraf was de spanning onder de deelnemers te snijden aangezien meerdere teams nog uitzicht hadden op de eindoverwinning. Zaterdagmorgen lag er zelfs een dun laagje ijs aan dek, maar de zon hielp al snel een handje. Met gemiddelde drie bft zijn vier spannende wedstrijden verzeild. Tussen iedere wedstrijd wisselden de teams van boot in de haven van Badmeester Keimpe.

Zondag waren de omstandigheden compleet anders. De zon was er weliswaar nog steeds, maar de wind was flink toegenomen. Met hangbanden en één rif in het zeil werden wederom vier wedstrijden verzeild. De top zeilde enorm wisselend waardoor de eindstand lang onduidelijk was. De winnaar van het evenement was echter wel al snel bekend. Het team van Nik Petersen uit Sneek won de jubileumeditie van de Berenburg Cup knap met voorsprong van 9 punten.

Het team van Roderik Vromans uit Lemmer werd tweede. “Het is geen schande om tweede te worden achter het team van Nik, ze waren echt een klasse apart. We hebben vooral de laatste dag goed gevaren en stegen daardoor flink in het klassement. We hebben genoten van de strijd en proberen het volgend jaar beslist nog een keer!” aldus een strijdlustige Roderik. Op een derde plaats eindigde het team van Rinze Vallinga uit Zeist.

Tijdens de prijsuitreiking maakte het team van Paul Wassink, de winnaars van de vorige editie, bekend dat ze de organisatie van de volgende cup op zich gaan nemen waardoor ook aankomende winter de Berenburg Cup in het zeilprogramma wordt opgenomen.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.berenburgcup.nl

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: