Bokkerijdersrace groeit stilaan uit tot echte zeilklassieker

De ontknoping van de Goofies 2008-2009 zit er aan te komen. Meteen hoog tijd denken ze in Colijns om die andere klassieker te lanceren, de Bokkerijdersrace. Het verlengde weekend van Hemelvaart, van donderdag 21 mei tot en met zondag 24 mei, zal deze jaarlijkse zeilwedstrijd ‘naar de overkant’ aan zijn 26e editie toe zijn. De weersvooruitzichten zijn alles bepalend voor de eindbestemming van deze race, waarin het motto veelzeggend ‘Trek uw plan’ luidt.

Om te weten of het nu Dover, Ramsgate, Harwich, Lowestoft of zelfs gewoon Oostende gaat worden zal je moeten wachten tot op de schippersbriefing op woensdagavond. Daar beslissen 4 uitgekozen wedstrijddeelnemers de eindbestemming. Ook start- en finishlijnen, evenals het te varen parcours worden dan meegedeeld.

Na storting van 30 Euro kan je inschrijven in de IMS-, de ORC- of de ongemeten klasse. Je zeiljacht moet uitgerust zijn conform Offshore Klasse 3 (zie www.sailing.org-offshore) met een MOB uitrusting en een reddingsvlot. Het organiserende Bokkerijderscomité streeft naar een opwindende en sportieve, maar bovenal een gezellige zeilwedstrijd, waarbij zeilplezier en verbroedering op de eindbestemming centraal staan.

Je vind hier de Notice of race ‘09, de Regattaprogramma ‘09 en het Inschrijvingsformulier ‘09 en je kan uiteraard ook online inschrijven.

e-mail: meurerdach@netcologne.de
Site: http://www.bokkerijdersrace.eu/

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: