René Bleuanus wint overall Winterserie Drimmelen

StartAfgelopen zondag was de laatste uit de serie 2008-2009. Na de 6e race van zondag 22 maart, waarin de start toren nog nooit zoveel general recall vlaggen heeft laten wapperen in de geschiedenis van het winterzeilen, was het afgelopen weekend een oase van rust op de lijn. Tevens werd op 22 maart in klasse 2 de wedstrijd ongeldig gegeven na een aantal serieuze protesten met aanvaringen. Er werd dus best een beetje spanning verwacht tijdens deze race. Echter sportiviteit en gezond zeemanschap had zoals altijd in Drimmelen de overwinning en er werd sportief gestreden.

In de diverse klassen waren voor de wedstrijd nog prijzen te behalen. Jaap Kampen met zijn J80, Jeroen Kop met de JPH en René Bleuanus met zijn TSJ konden al rekenen op winst in hun klasse. In de strijd om de overall prijs knokte de kleine Jazz nog mee om de punten. Vanaf de start was het richting bruggen alwaar een paar klasses de merwede NM6 een keerpunt was. Met een mooi noord west windje en af en toe een lekker zonnertje was het heerlijk zeilen op de Amer. Close racing in diverse klasse´s was mooi om te zien, iedere shift was een plaatsje meer of minder.

Overall winnaar werd de TSJ van René Bleuanus met de beide Gorinchemer´s Den Hollander die eens te meer bewezen dat een J22 nog steeds een heel competatieve boot kan zijn in een ORC/SW veld. Met één punt en een aftrek wedstrijd van 17 punten mochten zij zich winnaar kronen. Op een tweede plaats de Krachtig van Jaap Kampen die met de jongkie´s de sportboot klasse weer meer inhoud gaven. Volgend jaar zoals aangegeven een aantal Cork´s 1720 aan de start. Voor de MAX FUN/LAsae SB3 misschien een uitdaging om te komen zeilen met een aantal boten. 3e werd de Jazz en gedeeld 4e Rutger Pessers en Jeroen Kop met de JPH. Een serie die zich kenmerkte met hele wisselende omstandigheden met een prachtig deelnemersveld onder de leiding van Jan Hooijmayers en zijn wedstrijdleiding in de toren. Van grote ORC kanonnen tot een kleine sun 2000, alles was te zien in een wel heel uitgestrekt deelnemersveld.

Volgend jaar fonkelnieuwe steigers in de haven van WSV de Biesbosch.Waar kan uw boot beter liggen en in topconditie blijven door te wedstrijden dan in Drimmelen komende winter?? Vanaf 1 november bent u van harte welkom. Om alvast in de stemming te komen zal het HANS HORREVOETS MEMORIAL comité de jaarlijkse HH race organiseren. Een prima manier om de gedachten uit te laten gaan naar de zeiler die in Drimmelen zijn thuis had en heeft leren wedstrijdzeilen op deze wateren. Een prachtig initiatief dat WSV Biesbosch wil aanmoedigen om uit te groeien tot een mooi deelnemersveld dat deze organisatie verdient.

Tjerk van Loenhout

www.wsvbiesbosch.nl
www.hh-memorialrace.nl
Foto: 14MB

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: