FunRace te Zeebrugge opent officiële CR-kalender 2009

FunRace posterOp 9 en 10 mei gaat de jaarlijkse FunRace weer door te Zeebrugge. Meteen de start van het Cruising Rating wedstrijdseizoen. Uniek aan de FunRace is dat er wordt gekozen om slechts in één klasse te varen, de CR-klasse. Alle CR-gemeten schepen kunnen dan ook deelnemen. Concreet betekent dit dat er dus zowel mini 6.50’s als 55 voeters aan de startlijn verschijnen. Traditiegetrouw wordt er op zaterdag een coastal parcours gevaren. De lengte hiervan zal bepaald worden in functie van de omstandigheden. Zondag wordt er een upwind downwind baan uitgetekend voor het strand van Duinbergen.

Belangrijk is te weten dat ook de minder ervaren wedstrijdzeilers zeker welkom zijn op dit weekend. Op deze manier kunnen zij kennismaken met òf zich verbeteren in de steeds populairder wordende upwind downwind banen. Voor de meer getrainde crews is het dan weer een prima training en de gelegenheid om een staaltje van hun kunnen te tonen.

In geval van sterke wind zal echter ook zondag een klassieke baan (coastal) gevaren worden rond de bestaande boeien voor de kust van Knokke. Bij een FunRace hoort uiteraard de nodige après-voile en ook daar zal voor gezorgd worden.

De Royal Belgian Sailing Club biedt aan alle deelnemers een gratis ligplaats één week voor en één week na de wedstrijd. Op deze manier willen zij iedereen de kans bieden deel te nemen aan dit weekend.

Het volgend weekend staan de Scheldemond Races te Breskens en de Cdor Lambert Race, van Breskens naar Oostende op het programma. Wie niet helemaal tot in Breskens wil gaan strijden kan ook kiezen voor de Aanbreng Regatta, van Blankenberge naar Oostende. Waarom Oostende? Omdat aldaar op Hemelvaartsdag, met het ONZK voor CR en IRC én het CRK voor CR zeilers, het Belgische wedstrijdzeilen écht van start gaat met de Dover Strait Race, van Oostende naar Ramsgate! Let the fun begin!

www.rbsc.be

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: