Volvo Ocean Race komt naar Nederland - Delta Lloyd Gate Race

De route van de VOR is omgelegd. Op 6 juni gaan de VO70's vanuit Galway, Ierland via de kust van Nederland naar de volgende stopover plaats Marstrand in Zweden. Naar verwachting passeren de teams op dinsdag 9 juni de Nederlandse kust. Voor Hoek van Holland wordt een officiële boeironding georganiseerd, een wedstrijd van ongeveer 20 minuten om 2 boeien. Alle VO70 teams doen hieraan mee. De bemanning die de ronde het snelst aflegt, wint een extra prijs. Voor het publiek is de wedstrijd met eigen ogen te volgen op het water en vanaf het strand van Hoek van Holland.

Delta Lloyd Gate Race

Delta Lloyd organiseert deze dag en op dit water een wedstrijd voor zeilboten. De boeien en het startschip liggen immers al klaar. Onze officials klokken de tijd van de jachten die op deze baan de uitdaging met de VO70's aangaan. De wedstrijdleiding houdt het scorebord bij en noteert alle tijden van de deelnemers.

De uitdaging

Wees getuige van de prestaties van de oceaanzeilers van de Volvo Ocean Race op 9 juni. We dagen je uit de wedstrijdbaan sneller te zeilen dan de schippers Roberto Bermúdez de Castro, Bouwe Bekking, Torben Grael, Ian Walker, Magnus Olsson, Fernando Echavarri en Ken Read. De organisatie van dit speciale evenement is in volle gang.

Ben je geïnteresseerd in deelname, meld je dan aan door je gegevens op te sturen naar: info

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: