Geslaagde opstapdag First 31.7

First 31.7Op onze eerste opstapdag in samenwerking met Sailtime bleek er behoorlijk belangstelling te bestaan voor de boot. Via de inschrijving die hieraan voorafging was al duidelijk dat de motieven zeer divers waren. Het ging om mensen die zeer gericht deze dag te baat namen om de boot eens goed te bekijken en er mee te zeilen en alles te vragen wat er zoal te vragen is, tot aanmelders in de categorie "baat het niet dan schaadt het niet.

De dag begon voor de ruim twintig deelnemers in een (beetje krap) bijzaaltje van de Optimist in Wemeldinge met een ontvangst met koffie waar iedereen druppelsgewijs binnenkwam.
Om 12 uur opende onze voorzitter Wim Hermans de bijeenkomst met een uitgebreide presentatie over de klasse, de boot, het zeilen in een eenheidsklasse, de competitiekalender, overallprijzen etc. Primeur was de vertoning van de Promofilm die gemaakt is door Jacques Lindhout (JLIvideo.nl) van ca 8 minuten.

Veel volk tijdens de opstapdag 31.7Veel volk tijdens de opstapdag 31.7Sailtime ,alternatief voor kopen of huren in de persoon van Ragnar Koot kreeg hierna de kans deze nieuwe vorm van eigenaarschap naar voren te brengen. Door de uitgebreide uitleg en vragen en antwoorden waren we wat later dan gepland op de vijf boten die klaar lagen om te gaan varen. Door de zwakke wind -maar wel prachtig weer-besloten we van een wedstrijdje maar af te zien en zo een beetje bij elkaar te blijven.

De ene boot was meer met zeilen bezig dan de andere wat betekent dat het gezelschap tussen anderhalf uur- twee uur varen weer op de steiger terug was waar onder het genot van een drankje nog gezellig wederwaardigheden werden uitgewisseld. Iedereen was het erover eens dat dit een goede manier is om geheel vrijblijvend een boot te bekijken en informatie op te doen en voor de First 31.7 klasse zicht te presenteren als prima mix van wedstrijd en toerboot.

Contacten zijn gelegd en enkele worden uitgebreid. Ik weet zeker dat hier enkele toekomstige eigenaren dan wel opvarenden uit voort komen! Voor anderen dan toch in ieder geval een dag kennis gemaakt met een goed zeilende en betaalbare boot waar een organisatie van liefhebbers achter zit. Voor herhaling vatbaar, zeker en vast!

P.S.: Een journalist van Zeilen was ook aanwezig, hou dus het blad in de gaten!

Meer info vind je hier.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: