Stellendam ontvangt op 18 en 19 april de International Optispring Regatta

Optispring afficheOp 18 en 19 april vindt op de Haringvliet in Stellendam, Nederland, de International Optispring Regatta 09 plaats. Dit is een internationaal hoog aangeschreven wedstrijd voor Optimist-zeilers, getuige de reeds 147 ingeschreven deelnemers, afkomstig uit 7 verschillende landen. Bovendien is het voor zowel de Belgische als de Nederlandse Optimist-zeilers een belangrijke selectiewedstrijd voor het Europese Kampioenschap in Slovenië als voor het Wereldkampioenschap te Brazilië.

Voor het eerst is deze editie een volledig Belgische organisatie. Met name Dinghy Optimist Class Belgium verzorgt in samenwerking met RYCB Race & Rescue Team het ganse evenement. Vorig jaar was er ook al een heel sterk deelnemersveld met 144 deelnemers. Toen ging de overwinning naar de Duitser Jens Marten. Het podium werd vervolledigd door de Nederlander Jolbert van Dijk en de Belg Stijn Van Hoye.

Alle info vind je hier.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: