48e Primus Inter Pares

Aanstaande zaterdag 18 en zondag 19 april gaan negentien Nederlandse zeilkampioenen van 2008 tijdens de 48e Primus Inter Pares uitmaken wie zich de ‘Kampioen der Kampioenen’ mag noemen. Plaats van handeling is GWV De Vrijbuiter te Loosdrecht en er wordt gestreden in de 16m2. De 16m2 klassenorganisatie heeft namelijk weer een groot aantal eigenaren bereid gevonden hun wedstrijdboot beschikbaar te stellen en zelf als bemanning te fungeren. De kampioenen zelf zullen dus als stuurman/-vrouw optreden. Verder is ook het Watersportverbond als derde partij bij de organisatie betrokken.

Favorieten die dit jaar meedoen zijn onder andere Mark Neeleman, Max Visser en Peter Bijlard. Mark Neeleman heeft de PIP eerder in 1993 gewonnen. Martijn van der Pol, Bob Heineke (beiden GWV de Vrijbuiter) en Robbert Noordanus (KWVL) zijn de regionale favorieten. Tevens zijn wij verheugd te melden dat we een stuurvrouw aan de start hebben: Renée Groeneveld, uit de Yngling-klasse. Ze was kernploeglid en heeft in deze klasse meegedaan aan de voorbereidingen voor de Olympische Spelen alwaar het Nederlandse team het zilver behaalde. Kortom: een zeer sterk veld!

Mooie strijd tussen de 16m2'sMooie strijd tussen de 16m2'sEr wordt naar vijf (korte) wedstrijden gestreefd. Er vindt aftrek van het slechtste resultaat plaats indien 4 of meer wedstrijden worden verzeild. Vanaf twee gevaren wedstrijden is er reeds sprake van een geldig PIP-kampioenschap, krijgt de kampioen der kampioenen een echte Blauwe Kampioenswimpel uitgereikt en eeuwige vermelding op de erelijst Primus Inter Pares.

Wedstrijden

De wedstrijden beginnen zaterdag 18 april om 10.30 uur. De Vrijbuiter kan dit weekend door iedereen bezocht worden. Men moet voor de honden even een oppas zoeken, deze worden niet toegelaten.

De Vrijbuiter is te vinden aan de Oud-Loosdrechtsedijk 137, 1231 LT Loosdrecht en op internet www.gwvdevrijbuiter.nl

Foto's: Jasper van Staveren/Sailshoot.com

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: