Aankomend weekend eerste krachtmetingen tijdens Formule 18 klassenevenement

Hobie Wild Cat klaar voor de eerste krachtmeting in Nederlandse waterenAankomend weekend is het catamaranstrand van Muiderzand weer het strijdtoneel van de Formule 18 klasse. Twee dagen lang zullen F18 wedstrijdzeilers uit alle windstreken aan de start verschijnen voor de jaarlijkse krachtmeting aan het begin van het seizoen. Niet alleen zal blijken wie het beste de strenge winterperiode is doorgekomen. Ook de nieuwe telg in de F18 klasse, de Hobie Wild Cat, zal zich mogen bewijzen. Afgelopen weekend vertoonde ze succesvol haar eerste kunsten, dit weekend is alles nog open.

Ook dit jaar zijn alle favorieten uit de Formule 18 klasse weer aanwezig. Gezien de weervoorspellingen (op het moment van schrijven zo'n 8-10 knopen wind), zal het een tactisch schaakspel op het water worden. Of Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij wederom het eerste klassenevenement op hun naam weten te schrijven weten we zondagmiddag. De wedstrijden starten op zaterdag 18 april om 12:00. Locatie Sail-Today op Muiderzand.

Meer informatie is te vinden via www.f18.nl

Foto: Jasper van Staveren/Sailshoot.com

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: