Hobie Wild Cat grijpt eerste zege

Heemskerk en Tentij op hun Hobie Wild CatAfgelopen weekend was het D-day voor Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij. Hun nieuwe boot, de Hobie Wild Cat, mocht zich voor het eerst bewijzen binnen het sterke formule 18 wedstrijdveld. De geweldige weersomstandigheden zorgden twee dagen lang catamaranspektakel op Muiderzand. Aan het einde van het weekend konden de heren terugkijken op goed geplande races. Met slechts negen punten uit zes wedstrijden waren ze de overige 47 deelnemers te snel af.

Zaterdag

Niet iedereen hield de boot rechtNiet iedereen hield de boot rechtOp zaterdag stond er een flinke bries langs het catamaranstrand. Vlagen van 18 knopen waren niet ongewoon. Veel zeilers hadden het dan ook niet makkelijk de boot op minimaal 1 drijver te houden. Heemskerk en Tentij waren zaterdag vooral bezig met het verder tunen van de boot. Vorig weekend had hun nieuwe Hobie Wild Cat voor het eerste het zoete water geproefd onder matige windcondities. Tussen iedere race kwam het gereedschap wel weer tevoorschijn voor verfijning van de settings. De laatste race konden ze hierdoor winnend afsluiten.

Zondag

Zwarte vlag tijdens de start op zondagZwarte vlag tijdens de start op zondagDe weersverwachting voor zondag was in eerste instantie minder gunstig. Op het catamaranstrand was het zelfs bijna windstil. Een aangename verassing was het voor de zeilers dat ze ter hoogte van Pampus door een flinke bries werden verwelkomd. Dat de zeilers er zin in hadden bleek wel door het aantal herstarts wat de organisatie nodig had voor de eerste race. Van de vier starts moesten er twee met een zwarte vlag worden gestart. Uiteindelijk spoot het ongeduldige veld weg. Heemskerk en Tentij hadden een flinke kluif aan de gedreven teams Larsen/Van Helden en Geijssen/Van Helden. Drie races lang was het stuivertje wisselen wie er als eerste bij de boventon kwam. Uiteindelijk trokken Heemkerk/Tentij aan het langste eind en gingen er met de titel vandoor.

Hobie Wild CatHobie Wild CatHobie Cat Holland kijkt terug op een prima weekend. "Het was best spannend, onze nieuwe boot die we moeten gaan testen tijdens deze dit competitieve wedstrijdveld. Dat de boot snel was hadden we al in Frankrijk gemerkt, maar hier is het dan toch jezelf bewijzen. Mischa en Bastiaan hebben het prima gedaan, dit smaakt naar meer, aldus Hobie Cat Holland.

Top 3:

Heemskerk/Tentij 3-(4)-1-1-2-2 totaal 9 pnt.
Larsen/Van Helden 5-1-2-2-1-(10) totaal 11 pnt.
Geijssen/Van Helden 1-2-3-(5)-4-3 totaal 13 pnt.

De volledige uitslagen zijn terug te vinden op de website van de Roerkoning: www.roerkoning.nl

www.hobiecat.nl
Foto's: © Jasper van Staveren/Sailshoot.com

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: