Nederlandse zeilers vanaf 19 april op Semaine Olympique Hyeres

Pieter-Jan PostmaSinds zondag 19 april komen een groot aantal Nederlandse zeilers weer in actie. Voor sommige van hen was deelname aan de Olympische Spelen in China het laatste wapenfeit. Dit World Cup evenement in het Zuid-Franse Hyeres is het derde onderdeel van de World Sailing Series en duurt tot en met vrijdag 24 mei. Namens de Delta Lloyd Kernploeg is alleen Finnzeiler Pieter-Jan Postma aanwezig. Sven en Kalle Coster komen voor het eerst sinds de Spelen weer in actie in de 470-klasse bij de mannen. De Costers zijn nog met het Watersportverbond in gesprek over hun status voor de komende Olympiade.

Verder zullen ook twee van de drie zilveren Yngling dames weer in actie komen. Mandy Mulder en Merel Witteveen maken hun debuut in de 470-klasse op het wereldpodium. Ze zeilden al eens samen in de 470 tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Medembik vlak na de Olympische Spelen. Maar nu is dit tweetal bezig met een testfase om te kunnen bepalen of ze de komende drie en een half jaar samen willen doorgaan als team in deze klasse.

Steven LeFevre en Steven Krol, die het vorige week verrassend goed deden tijdens de Sofia Cup in Spanje, zijn ook weer van de partij in de 470-klasse bij de mannen. De Stevens zitten in het eindstation van de talentploeg, de zogenaamde ‘Fast Track’ route richting de Kernploeg.

Marit Bouwmeester in haar Laser RadialMarit Bouwmeester in haar Laser RadialMarit Bouwmeester is ook onderdeel van dit ‘Fast Track’ programma in de Laser Radial klasse. Daarnaast zijn er nog een tiental zeilers uit de Talentploeg in Frankrijk actief, waaronder Rutger van Schaardenburg die Nederland in China nog vertegenwoordigde in de Laserklasse.

Thierry Schmitter maakt ook zijn opwachting in de Paralympische 2.4R klasse. Schmitter is een van de favorieten voor de eindoverwinning. De Hagenaar won het sterk bezette evenement al meerdere malen.

Van woensdag 22 tot en met vrijdag 24 april doet Topzeilen TV verslag van de verrichtingen van de Nederlandse zeiltop. Kijk op www.topzeilen.tv voor de laatste films.

Laatste nieuws en uitslagen: sof.ffvoile.net
Foto's Thom Touw

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: