Stellendam 'the place to be' aanstaande weekend

Van Uden Reco 2008Aanstaand weekend wordt met de Van Uden Reco Stellendam Regatta 2009 dé openingswedstrijd der Nederlands/Vlaams sprekende gevaren. Elke wedstrijdzeiler die zich een beetje wil meten met anderen zal dit voor geen goud willen missen. In 2008 zagen we 124 boten op de Haringvliet en de wedstrijdleiding hoopt dit zwaar te overtreffen. Dat ze daar in gaan slagen is al zo goed als zeker, want er staan al 140 boten ingeschreven. Een vooruitblik.

Kort programma: vrijdag melden en inschrijven in de grote loods waar ook de bar voor iedereen geopend zal zijn. Zaterdag avond kan je voor je avondeten traditioneel gebakken vis nuttigen welke op donderdag gevangen is door de kotters van de Stellendamse vissersvloot. Tijdens de borrel zal er een geheime fantastische muzikale act plaats vinden, en na het diner kan je genieten van de vertrouwde swingende band Sould out.

IRC1 (24 boten)

Er zal gevaren worden in onder andere IRC waar we enkele grote jongens op de affiche zien staan van de 24 deelnemers. De Roark van Kees Kaan die hier zijn tittel komt verdedigen zal het niet gemakkelijk hebben als we zien wie er nog op het lijstje staan: Ik tel al zeker de 3 Club Swan 42’s (Aqua Equinox, Holmatro ING RE en Baraka GP), plus de Swan 45 van Peter de Ridder. Zij bezien de Van Uden allemaal ter voorbereiding van de Swan Europeans in juli te Cowes.

Sander Vos van de Foxy heeft zijn IMX 40 aan de kant gezet en zal in samenwerking met Nic Bol op de M.A.T. 12 een gooi doen naar de top 3 (Nic kennende belt hij me morgen op dat die 3de en 2de plek niet van toepassing zullen zijn), David de Graaf heeft zijn Split Image (Salona 40) ingeruild voor een Salona 42IBC die nu onder de naam Split2nd mee in IRC zal kampen.

Spektakel gegarandeerd op de HaringvlietSpektakel gegarandeerd op de HaringvlietRudi Floridor vorig jaar nog 2de op Cowes Week heeft zijn Sydney 39 Allard naar Stellendam laten varen, winnaar van de IJspegels Daikin Airco staat mee op het IRC lijstje om hier met de hoofdprijs te gaan lopen, en Wessel Liezenga wil met zijn Weerga (King 40) zijn resultaten naar een hoger niveau brengen dan met zijn IMX. Een boot om naar uit te kijken tijdens de offshore van de NSR in ieder geval!
In IRC 2 staan er momenteel 2 boten ingeschreven waaronder John Van der Starre met zijn FRD Experience en Kees Van Steensel met de Woeste Willem. Een podium plaats zit er al zeker in voor hen.

31.7 (9 boten)

In de 31.7 klasse werd de Shark van Christopher van den Haute vorig jaar 2de, iets wat hij niet nog eens van plan is zei hij, 2de worden is niks voor mij. We hebben heel de winter getraind op de Grevelingen Cup, waar we in een spannende finale nipt de overwinning behaalden van de Blauwe Knoop. De Blauwe Knoop zal hier trouwens ook zijn, en tactieker van deze laatste (Wim Henderieckx) zei ons dat hij dit weekend zeker geen cadeau’s gaat geven.

Jean Marie de Wachter (Javelin) geeft opkomend talent An de Meyer de tactische teugels in handen, wat hem tijdens de Grevelingen Cup al geen windeieren opleverde en hem in de top 5 liet varenmet in de laatste 3 wedstrijden een 4de , en twee maal een 3de plek.

SB3 (12 boten)

Het SB3 groepje telt ook een paar leuke teams, zo zien we Cornelis Slippens, Maarten Schut en P.Binder met hun ICE die naar’t schijnt samen met de heer Leeuwen de te kloppen mannen van Nederland zouden zijn, verder zien we Franz Hauwer die zijn Max Fun te koop heeft gezet en zijn eerste stappen in deze SB3 zet samen met Frank Dobbels op het voordek (ja ja, echt waar!) en Gwyn Hagenaars op de main.

Martin Lossie die met zijn Twerk er al een paar Cowes Week ervaringen heeft op zitten, en best goed mee draait in het Nederlandse SB3 gebeuren. Bertrand Stuyts die het X35 gebeuren laat voor wat het is en terug naar de open boten gaat. En de underdog Alex Schoenmakers welke laat overkomen dat hij gewoon mee vaart om een leuke dag te hebben en helemaal niet competitief ingesteld is, en dan ineens hop, staat hij mee in de top 3. Voila, die underdog positie ben je nu kwijt...

J22 (21 boten)

In de J22 klasse is er een groepje van 6 waar het allemaal om draait, zijnde Jeroen de boer, Gaston, Wouter Kollmann (Henri Lloyd), Eelko Blok, Edgar Westerhuys en Ronald. Net zoals in de SB3 klasse wordt hier gestreden om de naam eenheidsklasse alle eer aan te doen. Ik belde Wout Kollmann dinsdag avond om 22:30u op en hij kwam juist van het water. Nou zei hij, als je goed wil varen moet je trainen eh. We zijn eens benieuwd...

Max Fun (17 boten)

De Max Fun klasse blijkt een privé klasse te zijn, er komen er niet meer bij en er gaan er maar weinig weg. En daar waar er wedstrijden georganiseerd worden komt dan ook heel de klasse naartoe. We kijken uit naar de uitslag van deze klasse waaronder Team Pandion van Rottger, MXTC van Van Driel en MaxSolution van Walter Geurts.0020.

Het eerste waarschuwingssein wordt zaterdag gegeven om 10:05u en er zal getracht worden om 3 wedstrijden per dag te varen. Ik zie jullie op het water…

Verslag: Yan T.
Foto’s: QuestMedia

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: