Inschrijvingen Deltaweek 2009 geopend

logo DeltaweekDe inschrijvingen voor de 39ste editie van de DELTAWEEK van 26 juni t/m 5 juli zijn geopend. Deelnemers hebben dit jaar ruimschoots de keuze uit boeiende watersportactiviteiten. Voor wie plezier en ontspanning hoog in het vaandel staan, is er nu de DELTAWEEK Zeeland Regatta. Families en vriendengroepen kunnen zich hiervoor inschrijven. Voor de fanatieke zeilers in gemeten en ongemeten kajuitjachten, rond- en platbodems en eenheidsklassen worden de traditionele DELTAWEEK Races weer opgetuigd. Een uitgebreid feestprogramma op de kaai maakt het evenement compleet.

DELTAWEEK Zeeland Regatta: ontspannen ontdekken
Om meer mensen de veelzijdige provincie te laten ontdekken, is de DELTAWEEK Zeeland Regatta aan het programma toegevoegd. Tijdens dit ontspannen weekendarrangement met wedstrijden op 27 en 28 juni kunnen toer- en wedstrijdzeilers royaal genieten. In Yerseke staan lokale culinaire specialiteiten op het menu en op de Noordzee kunnen ze aan boord van spectaculaire RIB's een adrenalinekick ervaren.

DELTAWEEK Races: gevarieerd wedstrijdprogramma

De DELTAWEEK Races bieden een gevarieerd wedstrijdprogramma aan de beginnende en doorgewinterde wedstrijdzeiler. Dat bestaat uit korte- en langebaanwedstrijden op de Oosterschelde en de Noordzee. De vloot vaart het eerste weekend vanuit Zierikzee. Vanaf vrijdag vindt het klasse kampioenschap voor de ORC-klassen plaats. Hiervoor gaan de teams ook de Noordzee op.

In de tussenliggende week staan er dagwedstrijden op het programma, die de deelnemende jachten langs de verschillende havens van Zeeland leiden. De eenheidsklassen (Laser SB3, J22,80 en Max Fun) komen gedurende het eerste weekend in actie op een eigen baan.

Alle deelnemers aan de DELTAWEEK staat het eerste weekend een spetterend avondprogramma te wachten, gevuld met exquise maaltijden en live muziek. Op het podium staan ondermee Hermes House Band (bekend van 'I will survive') en de top-40 band Tof!.

Op zaterdag 27 juni vindt in de haven van Zierikzee de finale van DELTA spetters plaats. Dit is een project waarbij Zeeuwse basisschoolleerlingen de kans kregen, kennis te maken met verschillende watersporten. Alle kinderen die die zaterdag langs komen, mogen ook in een bootje stappen.

Deelnemers aan de DELTAWEEK kunnen zich tot 22 juni online inschrijven op de vernieuwde website.

DELTA

De DELTAWEEK wordt sinds dit jaar gesponsord door DELTA the Multi Utility Company. Met de genoemde uitbreidingen wordt een eerste stap gezet in de verdere uitbouw van de DELTAWEEK, hét watersportevenement van Zeeland. In de komende jaren zal de DELTAWEEK qua vaargebied en de omringende activiteiten verder uitbreiden.

Persbericht

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: