Nederlands Studenten Kampioenschap Match Racen - Mayday Match

Op 5, 6 en 7 juni wordt op het Sneekermeer het Nederlands Studenten Kampioenschap Match Racen (de Maydaymatch) gevaren. In deze “America’s Cup” van het studentenzeilen, zullen teams uit heel Nederland het in Ynglings tegen elkaar opnemen. Het winnende team mag de Mayday Match Wissel Bokaal mee naar huis nemen en zich een jaar lang Nederlands Studenten Kampioen Matchracen noemen!

De wedstrijdleiding ligt in handen van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek en er zijn professionele umpires aanwezig. Verder natuurlijk geen studentenzeilen zonder gezelligheid! Daarom ligt zowel vrijdag- als zaterdagavond de klipper van G.S.Z. Mayday, de ‘Nicolaas Mulerius’ (compleet met eigen tap), aan het starteiland. Er kan dus tot in de late uurtjes doorgefeest worden.

De enige eis voor deelname is het ingeschreven staan bij een Nederlandse Universiteit of Hoogeschool. Dus voor alle potentiële Russell Coutts’s en Ben Ainsley’s onder de Nederlandse studenten vind meer informatie en schrijf je in via de webiste

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: