Volvo Ocean Race: Ericsson 4 pakt zesde race in Boston

Ericsson 4 komt aan in BostonAfgelopen nacht finishte het team Ericsson 4 als 1ste in Boston. Haar zusterschip Ericsson 3 volgde als 2e. Telefonica wist de 3e plaats te pakken, maar zag tevens de achterstand op Ericsson 4 naar 13 punten gaan in het algemeen klassement. Team Puma is inmiddels als 4e over de finish gekomen. Het wachten is nog op team Delta Lloyd en Telefonica Blue die in een nek aan nek race bezig zijn met slechts twee mijl verschil. Ieder ogenblik zullen deze teams de finishlijn passeren.

Het was alweer enige tijd geleden sinds het team van schipper Torben Grael de overwinning wist te pakken. De laatste keer was op 30 november toen het team de vloot aanvoerde bij de intocht in Cochin (leg 2). Dat ze in Boston als eerste de finishlijn zouden passeren hadden ze een week geleden niet verwacht. Ze lagen toen 112 mijl achter op de leider op een vierde plaats. Door een strategische fout van Telefonica Blue, veel boten die in stealth mode (onzichtbaar voor de concurrentie) gingen, was het stuivertje wisselen in de top 4.

Team Delta Lloyd

De laatste informatie is dat Team Delta Lloyd op dit moment vlak achter de Telefonica Black ligt. De hele nacht zijn zij in duel voor de 5e plaats met een afstand van minder dan twee mijl. Een draaiende wind afgelopen nacht zorgde ervoor dat de kaarten weer geschud werden. De strijd gaat onverminderd door tot de laatste meters.

Bekijk alle video’s via de Volvo Ocean Race video player.

www.volvooceanrace.org
www.teamdeltalloyd.nl
Foto: Rick Tomlinson/Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: