Heemskerk/Tentij en Sprij/Pauli grijpen voorjaarsbokaal 2009

Heemskerk en Tentij pakken de overwinningNet als vorig jaar grepen Heemskerk en Tentij de mogelijkheid aan om in april zoveel mogelijk prijzen te pakken. De afgelopen weken heeft het duo op Muiderzand gestreden om uiteindelijk de voorjaarsbokaal 2009 naar zich toe te trekken. De week ervoor schreven ze het Formule 18 klassenevenement al op hun naam. Op hun nieuwe Hobie Wild Cat waren ze de directe concurrentie vaak te snel af. Met slechts acht punten uit zes races wisten zij, net als vorig jaar, de prijzenkast in Noordwijk verder aan te vullen. Met een goed gevoel zijn de heren inmiddels afgereisd naar Carnac (Frankrijk) waar ze vanaf vrijdag zullen deelnemen aan EUROCAT 2009.

De voorjaarsbokaal bestond dit jaar uit minder wedstrijden dan normaal. Het deelnemersveld van ruim 60 boten was er niet minder om. De wind liet de wedstrijdorganisatie in de steek waardoor er twee wedstrijddagen weggestreept moesten worden. Toch kon een volwaardig evenement gevaren worden met in totaal 6 races. “We hebben heerlijk kunnen oefenen met onze nieuwe boot. Ieder uur dat we ermee varen leert ons weer nieuwe dingen over de boot. Met deze informatie weten we haar steeds sneller te varen onder wisselende omstandigheden. In Carnac hebben we ook de schone taak om de andere Hobie Wild Cat teams te instrueren ten aanzien van de tuning. Wij hebben dankzij de voorjaarsbokaal al de nodige benchmarking kunnen uitvoeren. Zo helpen we elkaar de boot gezamenlijk te optimaliseren”, meldt Mischa Heemskerk trots.

Hobie 16 jeugd

Rob Sprij en Mathijs Pauli pakken in de kleine klasse de eerste plaatsRob Sprij en Mathijs Pauli pakken in de kleine klasse de eerste plaatsHobie Cat Holland heeft dit jaar een uitgebreid jeugdprogramma opgezet. Maar liefst tien Hobie 16’s met spi doen mee aan het wedstrijdgeweld in de kleinere klassen. Het Nissan jeugdteam met Rob Sprij en Mathijs Pauli wist de titel in de kleine klasse met een nipte voorsprong naar zich toe te trekken. Het Zwitserleven jeugdteam Cas van Oort en Joep Wijnand, moest hun meerdere erkennen met slechts twee punten verschil. Er is een duidelijke competitie merkbaar bij de Hobie 16 jeugdteams. Slechts één team zal worden afgevaardigd naar de ISAF Worlds in Brazilië. Sprij/Pauli zijn momenteel in Carnac om hier hoge ogen te gooien. Directe concurrenten Brend Vlaanderen en Ingrid Bakker blijven in Nederland. Zij bereiden zich voor op Muiderzand om het verschil te kunnen maken tijdens de Dutch Youth Regatta van 21-23 mei in Workum.

Hobie Cat Holland is erg tevreden over de gezonde concurrentie die er heerst.: “Ze zijn allemaal enorm gedreven om als beste te presteren. Er zijn veel nieuwkomers binnen de Hobie 16 klasse, de kaarten worden daarom opnieuw geschud. Na de Dutch Youth Regatta zal blijken wie er naar Brazilië mag namens Nederland. Vorige jaar waren Rob en Mathijs de gelukkigen, dit jaar is alles nog mogelijk.”

Top 3 Formule 18:
1. Heemskerk/Tentij (Hobie Wild Cat) (66 DNC)-1-1-1-2-3 totaal 8 pnt.
2. Van der Meulen/Knol (Capricorn) 1-5-(8)-7-6-1 totaal 20 pnt.
3. Geijssen/van Helden (Nacra Infusion) 7-(9)-9-5-4-4- totaal 29 pnt.

Top 3 kleine vloot:
1. Sprij/Pauli (Hobie 16 spi) 8-5-(40 DNC)-1-1-1 totaal 16 pnt.
2. Van Oort/Wijnand (Hobie 16 spi) (12)-1-1-5-8-3 total 18 pnt.
3. Weeteling/Weeteling (Dart 18) 1-3-5-6-10-(17) totaal 25 pnt.

De volledige uitslag is te vinden op de website van ZV de Roerkoning: www.roerkoning.nl

Meer informatie: www.hobiecat.nl
Foto’s: Jasper van Staveren/SailShoot.com

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: