Magic Marine International Easter Optimist Regatta 2009

Magic Marine International Easter Optimist Regatta 2009In het paasweekend van 10 t/m 13 april organiseert watersportvereniging Braassemermeer samen met de Optimist Club Nederland (OCN) de 24e Magic Marine International Easter Optimist Regatta 2009. Dit jaar zullen zo’n 270 jeugdige zeilertjes (jongens en meisjes) uit 11 landen fel strijden om dit prestigieuze evenement op hun naam te schrijven.

De Easter Regatta begon in 1986 met 75 deelnemers uit voornamelijk de Scandinavische landen, die op deze manier al in het voorjaar wedstrijd konden zeilen terwijl er bij hen zelf nog ijs lag. In de eerste jaren groeide het evenement zeer hard en er moest al snel een maximum van 270 deelnemers worden ingesteld. In veel landen wordt er dan ook selectie gevaren om aan de Magic Marine Easter Regatta mee te mogen doen. Net als de afgelopen jaren zullen er zelfs deelnemers vanuit de Verenigde Staten komen.

Op het scherpst van de snedeOp het scherpst van de snedeDe zeilers worden ook dit jaar in 6 groepen verdeeld welke afwisselend tegen elkaar varen. Vrijdagmiddag 10 april gaat het evenement om 14:00 uur van start met de eerste twee races, maar al de hele week voorafgaand zijn er deelnemers uit diverse landen aan het trainen om te wennen aan de lokale omstandigheden. Zaterdag 11 april staan er 3 wedstrijden op het programma en zondag zullen er wederom 3 wedstrijden gevaren worden. Na de races van zondag worden aan de hand van het klassement de 3 groepen voor de 2 finale races van maandag vastgesteld. Na deze 2 wedstrijden zal dan bekend zijn of de winnaar van vorig jaar, Stijn Van Hoye (België), zijn titel kan prolongeren.

WV Braassemermeer (Roelofarendsveen) is een actieve watersportvereniging met veel aandacht voor zeiltrainingen en (nationale en internationale) zeilwedstrijden. De vereniging, die dit jaar 90 jaar bestaat, heeft ruim 1000 leden, waaronder winnaars in Olympische klassen, de Volvo Ocean Race en de America’s Cup. WV Braassemermeer beschikt over vele faciliteiten, zoals een ruime haven en een gezellig clubhuis met grandioos uitzicht over de Braassemermeer.

Meer informatie over de vereniging en de wedstrijden vindt u op de uitgebreide website: www.braassemermeer.nl
Foto: © Bas van Grieken 2007

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: