Nieuwe Lenco onder grote belangstelling gedoopt

'Nieuwe' Lenco onder zeilZaterdag 4 april is in de Flevo Marina in Lelystad de 'nieuwe' Lenco te water gelaten. De 'nieuwe' Lenco, het nieuwste type Salona 37 ibc, zal wederom op het scherpst van de snede varen. Vorig seizoen wist de ‘oude’ Lenco nog het kampioenschap in de ORC-2 naar zich toe te trekken. Zal de nieuwe boot de hooggespannen verwachtingen na vorig jaar kunnen waarmaken? De Clubracer redactie was ter plaatse en doet verslag.

Grote belangstelling bij de doopGrote belangstelling bij de doopHet is zaterdagmiddag zo rond 17:00. Er is veel animo voor de doop van de nieuwe Lenco. De crew heeft er in ieder geval een flinke taak aan, veel bezoekers willen immers de verschillen tussen de oude en de nieuwe boot weten. Duidelijk zichtbaar is de volledig nieuwe styling van de boot. De oranje stippen en paarse belettering heeft plaatsgemaakt voor een strakke, zakelijke look & feel wat het karakter van deze performance cruiser mooi onderstreept. Ook het fel oranje roerblad en deel van de kiel zijn mooie blikvangers. Om 18:00 richt Nico Brabers, algemeen directeur Lenco, het woord tot de aanwezigen. Op ludieke wijze neemt Nico het afgelopen seizoen in vogelvlucht door, stelt het einddoel en dankt de (nieuwe) sponsors. Het is tijd voor de doop!

Een mooie fles champagne spat uiteen onder toeziend oog van Nico BrabersEen mooie fles champagne spat uiteen onder toeziend oog van Nico BrabersPats! Een mooie fles champagne spat uiteen tegen de romp van de boot. Snel wordt de boot te watergelaten terwijl een deel van de bemanning zich snel omkleedt. Onder toeziend oog van de gasten op de kade springen ze één voor één aan boord. De nieuwe Lenco wil graag nog even haar kunsten laten zien. Terwijl de gasten richting de dijk bij Lelystad wandelen haast de bemanning zich met het verwijderen van de sierlijke vlaggetjes. In no-time is de boot omgetoverd tot wedstrijdboot en komt scherp aan de wind voorbij haar gasten.

Ondanks de matige bries weet de Salona 37 ibc zich zonder moeite voort te bewegen. Na enkele up- & downwind demonstraties is het tijd voor de inwendige mens en wordt iedereen verzocht zich in de, tot restaurant omgebouwde loods, te melden. Het bleef tot laat gezellig, o.a. dankzij een spetterend optreden van Glennis Grace.

Over Lenco-zeilteam

Team Lenco is klaar om haar ORC2 titel te verdedigenTeam Lenco is klaar om haar ORC2 titel te verdedigenHet ‘Lenco’-zeilteam is de afgelopen jaren in toenemende mate succesvol gebleken in de ORC-2 wedstrijdklasse. Verschillende podiumplaatsen zijn behaald tijdens de Deltaweek, de Flevorace, de Oktoberraces, de North Sea Regatta en de Zuiderzeeweek. Afgelopen wedstrijdseizoen wist het team zowel het clubkampioenschap ORC-2 als de IJsselmeer beker binnen te halen. Een fantastisch resultaat, maar niet zonder de hulp van haar sponsoren: UK/De Vries Sails, Skips Maritiem, Porsche, Bach Yachting en Kortjacht Marine Equipment.

Nieuwe traditie

Lenco wil vanaf dit seizoen graag een nieuwe traditie starten met een eigen openings-voorjaarswedstrijd op het IJsselmeer: de Lenco Regatta. In het weekend van 25 en 26 april aanstaande zal deze wordt gehouden vanuit de Flevo Marina in Lelystad. Inschrijven kan nog via www.lenco.eu/regatta

Tekst en foto's: Jasper van Staveren/Sailshoot.com

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: