Tevergeefs wachten op stabiele wind

Deelnemers krijgen een sleepje terug naar de havenDe Nederlandse zeilers kwamen dinsdag niet in actie op het Spaanse eiland Mallorca. De zeilers werden getrakteerd op ouderwets Hollands weer, zwaarbewolkt en motregen. Op zich prima condities om in te zeilen ware het niet dat de regen gepaard ging met een zeer onstabiele en matige wind. Na een dag rond drijven of wachten aan de wal werden de uitstelvlaggen vervangen door afstel voor de dag.

Vandaag (8 april) volgen nog twee dagen met finaleseries. De zeilers worden daarvoor op basis van de ranglijst opgedeeld in een gold en silver fleet. De Nederlanders zeilers in de Delta Lloyd Kernploeg en de Talentploeg komen allemaal uit in de gold fleet. Op vrijdag 10 april wordt de ultieme medal race gevaren per klasse met slechts de beste tien van het klassement.

De jeugdige Steven LeFevre en Steven Krol staan nog steeds op een tweede plaats in de 470 klasse. Aan de leiding gaat de Fransman Charbonnier, tevens winnaar van het Olympische brons in China. In totaal doen er 76 teams mee bij de mannen.

Windsurfer Dorian van Rijsselberge staat op een zesde plaats in het RS:X klassement en Casper Bouman is 29ste van de in totaal 77 deelnemers.

www.watersportverbond.nl
www.trofeoprincesasofia.org
Foto: Nico Martinez

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: