Extreme 40: Team iShares maakt crew line-up bekend

Team iShares onder zeilShirley Robertson, tweevoudig Olympisch gouden medaille winnares en schipper van Team iShares tijdens de iShares Cup Extreme 40 Sailing Series 2009, heeft haar nieuwe team voor dit seizoen bekend gemaakt. Robertson zal worden vergezeld door de Nieuw-Zeelander Jonathan Macbeth collega Britten Hugh Styles en Nick Hutton. Er wordt nog volop getrained voor de eerste race. Het spits zal over twee weken worden afgebeten in Venetië (Italië).

Macbeth, drievoudig deelnemers van de America's Cup, voegt zich dit jaar voor het eerst bij het iShares Cup circuit. 'Jono' voegde zich bij bij team Nieuw Zeeland in 1997 en was deelgenoot bij de succesvolle verdediging van de titel in 2000. Daarna bleef hij nog twee edities van de America's Cup. Macbeth is nu lid van het BMW Oracle Racing Team. Hij zal deze zomer veel ervaring als trimmer opdoen in de Extreme 40 catamaranklasse tijdens de iShares Cup.

De voormalig Olympische Tornado zeiler Styles en mastman Hutton zijn geen onbekenden in de Extreme 40 scene. Styles zeilde tijdens de eerste editie van de iShares Cup in 2007 en werd schipper van Team iShares in 2008. Hutton was afgelopen jaar, als jongste deelnemer (27), te vinden als teamlid op de iShares boot van Robertson.

Over twee weken zullen de gondels in Venetië plaatsmaken voor de Extreme 40 catamaransOver twee weken zullen de gondels plaatsmaken voor de Extreme 40 catamarans"We hebben een erg sterk team voor 2009", zegt Robertson die een intensieve training van twee weken houdt in Hyres(in het zuiden van Frankrijk) in en Cowes (Isle of Wight). "De jongens hebben een fantastische staat van dienst, zeer ruime ervaring en ze werken de afgelopen weken er goed samen. Het wordt erg interessant hoe we ons kunnen verhouden ten opzichte van de rest van de sterke competitie die we dit jaar zullen hebben tijdens de iShares Cup. Tot op heden zijn de eerste resultaten bemoedigend, we kijken met plezier uit naar een succesvol seizoen.

De iShares Cup Extreme 40 Sailing Series is een zeilevent dat dit jaar uit zes edities bestaat. De beste Olympische zeilers, wereldzeilers, America's cup zeilers en catamaranzeilers komen samen om tijdens enorm spectaculaire wedstrijden vlak voor de kust of zelfs in het centrum van spraakmakende Europese steden.

De kalender voor 2009 ziet er als volgt uit:
Event 1 - Venetië, Italië, 15 tot 17 mei
Event 2 - Hyeres, Franrijk, 3 tot 5 uli
Event 3 - Engeland, 1 tot 3 augustus
Event 4 - Kiel, Duitsland, 28 tot 30 augustus
Event 5 - Nederland, 25 tot 27 september
Event 6 - Almería, Spanje, 10 tot 12th oktober

www.iSharesCup.com
Foto's: Copyright iShares Cup

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: