Inschrijving Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace 2009 geopend

De inschrijving voor de 45ste Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace is open. Dit Nederlandse evenement trekt jaarlijks ruim 650 jachten uit binnen- en buitenland. Op vrijdagavond 21 augustus 2009 klinkt het startschot op zestien locaties langs het IJsselmeer, Markermeer, Noordzee en Waddenzee. Honderden teams beginnen dan aan een etmaal onder zeil, op jacht naar zoveel mogelijk mijlen. Op zaterdag 22 augustus volgt de massale finish voor de kust van Medemblik. Deelnemers kunnen zich via de website aanmelden.

Hood Yachting Gear uit het Friese Joure verbindt zich als de officiële kledingsponsor aan de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace. Dit kledingmerk kent zijn oorsprong in de Amerikaanse watersport met de oprichting van Hood Sailmakers in 1949. Bijna zestig jaar later, in 2005, kwam Hood Yachting Gear op de markt met de missie om door innovatief design en het gebruik van de meest geavanceerde materialen topkwaliteit watersportkleding op de markt te brengen. In zijn vierjarig bestaan heeft Hood Yachting Gear inmiddels een internationaal dealernetwerk opgebouwd met 55 verkooppunten.

Over Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace

De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers organiseert voor de 45ste keer de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace. De combinatie van navigatiekunst, zeilen, de gezelligheid en overleven maakt het evenement nog altijd geliefd bij jachtzeilers. Het deelnemersveld bestaat uit toer- en wedstrijdklassen. Alle teams moeten in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen afleggen. Ze mogen de vastgestelde rakken op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee, Gouwzee en de Noordzee slechts twee keer bevaren, dus navigatie is essentieel. Naast zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, het vaargebied en de stromingen belangrijke factoren voor het eindresultaat.

Deelname aan de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace is mogelijk in de IRC-handicapformule, ORC Club, First 31.7, Vega, X35, Ronde- en Platbodemjachten, VKSJ aangesloten (klassieke) jachten, zeegaande multihulls alsmede niet-gemeten kajuitzeiljachten. Het overgrote deel van de vloot doet mee aan de tocht. De rest verdeelt zich over de diverse wedstrijdklassen.

Naast titelsponsor Delta Lloyd is het PWN Waterleidingbedrijf sponsor van de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace. Co-sponsors zijn: Hood Yachting Gear, Zeilen, Gemeente Medemblik en Stichting Jachthaven Medemblik.

www.24uurszeilrace.nl
www.kustzeilers.nl

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: