Van Uden Reco:Vol veld, close racing en Man Bijt Hond bij MaxFun 25

Concentratie op de Funky BearDe Clubracer redactie ontving nog een mooi verslag van de Maxfun 25's. Net als velen voeren de MaxFun 25’s tijdens de Van Uden Reco Stellendam Regatta hun eerste evenement voor de Jaarranking 2009. Met zeventien boten op het water, waaronder twee nieuwe teams, beloofde het voor het opnieuw gegroeide veld weer mooie races te worden. Nieuwkomers “Alice in Waterland” en “Probin van Dijk” waren duidelijk aanwezig.

Veel vaste toppers

Alle vaste toppers verschenen aan de start. Team “MXTC” behoorde met een nieuwe MaxFun (gebouwd door Race 2 Win), maar vertrouwde samenstelling tot de ‘pre-race favorites’, samen met de andere bekende toppers als Walter Geurts (“Maxsolution”), Sander Jorissen (“Hycos”), Erik Wesselman (winnaar NK 2008 met de “18+”) en John De Vaan (“Maximizer”). Ook de “Sixties” van de KR&ZV De Maas (winnaar Jaarranking 2008), is terug voor een vol seizoen. De lijst van teams die bij de MaxFun 25’s strijden om de overwinning is lang. En hij zou nog langer worden.

Close racing

Close racing met de Elsa en de Van UdenClose racing met de Elsa en de Van UdenDe eerste wedstrijd was een schoolvoorbeeld van hoe mooi het zeilen in eenheidsklassen kan zijn. Na een spannende strijd van ca. 50 minuten kwamen de eerste 6 (!) boten binnen krap 20 seconden over de finish, met de Hycos als overwinnaar. De volgende race schreef de MXTC op haar naam na een spectaculaire inhaalrace (stuurman Van Driel had bij de start zo hard gemanoeuvreerd, dat hij zichzelf overboord manoeuvreerde). De Sixties claimde race 3 en ook race 4, zodat zij na dag 1 aan de leiding ging. Tacticus Jelle Romeijn was zaterdag voorzichtig: “Ja vandaag ging lekker, maar voor morgen is windkracht 1 a 2 voorspeld en da’s nog niet echt ons ding. We gaan ons best doen, maar de MXTC is behoorlijk op dreef en het zit allemaal erg dicht bij elkaar.”.

Veelbelovende ‘Rookies’

'Rookie's' Probin Van Dijk'Rookie's' Probin Van DijkDe nieuwe teams “Alice in Waterland” (van Finn topper Wietze Zetzema) en “Probin van Dijk” maakten al gauw duidelijk dat er in de toekomst met hen rekening zal moeten worden gehouden. De Alice in Waterland onderstreepte dit door op dag 2 de enige wedstrijd te winnen. De MXTC eindigde die race als 3e en trok daarmee de overall overwinning naar zich toe. De Hycos wist de Sixties ook voorbij te streven. Met een sterke laatste race verwezen zij de Sixties naar de 3e plek overall.
Ook een veelbelovende serie voer team “Loading Systems” met nieuwe stuurvrouw Rinke Van der Veen. Zij werden 4e; hun beste resultaat ooit.

Mooi podium voor nrs. 1, 2, 3 en 10?

De prijsuitreiking van de VURS was dit keer extra bijzonder. Naast het normale podium stond een enorm blok met daarop groot: 10. Het ging om opnames door het programma ‘Man Bijt Hond’, dat vanwege haar 10 jarig bestaan tijdens diverse wedstrijden sporters die 10e worden (in dit geval team “Elsa”) nu eens in het zonnetje zet. Ze waren helaas alleen op zondag aanwezig en hebben naar eigen zeggen zo’n 80 keer gehoord: “Jammer dat jullie er gisteren niet waren!”.

Wat ze (na o.a. het NK Metaaldetector en Jachthoornblazen) hebben gemaakt van een morgen lang dobberen in de regen en 1 schamel bijna windstil potje tijdens de Van Uden Reco? Voor een herhaling van de uitzending op Ned. 2 van woensdag 28 april zie: www.manbijthond.nl of www.uitzendinggemist.nl

Top 3 MaxFun 25:
1. MXTC (M.van Driel) 2-1-(ocs)-2-3 totaal 8 pnt.
2. Hycos (K.Duiven) 1-4-5-(6)-2 totaal 12 pnt.
3. Sixties (H.Tiddens) 5-2-1-1-(9) totaal 14 pnt.

Volledige uitslag te vinden op www.vanudenreco.nl
Foto's: Copyright Quest Media/www.questmedia.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: