Y-torenrace bijna van start

SlainteHet eerste weekend van mei bruist het in de haven van Durgerdam. Er staat weer een mooi nieuw vaarseizoen voor de deur, en om dit te vieren varen wij de Y-toren Race! De Y-toren Race heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot de klassieke seizoensopener voor scherpe kajuitzeiljachten van het IJsselmeer en omstreken. Op beide dagen worden er intensieve up- en downwind banen gevaren. Na de wedstrijden is er in de haven Surinaamse catering en authentieke Durgerdammer gezelligheid.

De weervoorspellingen wijzen op een windkracht2-3 op zaterdag en 3-4 op zondag. Momenteel zijn er al 59 inschrijvingen, maar er is nog volop ruimte in de haven voor extra deelnemers. Voor liefhebbers die met hu eigen boot de wedstrijden willen volgen: om 09:30 wordt de startprocedure aangevangen.

Eenheidsklasses:

FF 65 13 schepen
Pionnen 4 schepen
X99 5 schepen

ORC:

ORC 1 8 schepen
ORC 2 11 schepen
ORC 3 15 schepen
ORC 4 2 schepen
ORC 5 1 schip

De laatste up to date info is te vinden op www.zvhety.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: