Nederlands Wepro Hobie 16 damesteam pakt Belgisch Kampioenschap Hobie Cat 2009

Zonneveld en Van Dooren in actieAfgelopen weekend werd het jaarlijkse Belgisch Kampioenschap Hobie Cat 2009 gehouden. Ook dit jaar was de organisatie weer in handen van RBSC Duinbergen die er een geweldig evenement van wisten te maken. Het Nederlandse Wepro Hobie 16 damesduo Mariëlle Zonneveld en Celine van Dooren pakten met vier overwinningen en vier 2e plaatsen uiteindelijk de titel. Met een nipt verschil wist het Belgische duo Maxime Melis en Emile van Helleputte de tweede plaats toe te eigenen. Gilles Hendrickx en Joris Beckers konden tevreden terugkijken op hun derde plaats.

Alle zeilers wachtte een vriendelijk onthaal in België. Een gemoedelijke sfeer heerst aan het strand van Duinbergen waar Belgische en Nederlandse zeilers elkaar vriendelijk begroeten. Voor sommigen een lang weerzien sinds de Ronde van Texel 2008. Gezamenlijk worden de boten opgetuigd, iedereen is klaar voor de eerste trainingen. Een heerlijke ‘Hobie way of life’ is voelbaar op Belgische bodem.

Zaterdag

Op zaterdag laten de weergoden de zeilers enigszins in de steek. Een zwakke tot zeer matige bries zorgt voor de nodige strategische en tactische besluiten. Links van de baan of toch rechts? Zonneveld en Van Dooren hebben vorige week nog in succesvol Carnac gevaren en veel lichtweer training gehad van Sven Karsenbarg. Het ideale moment om het geleerde in de praktijk te brengen. De eerste wedstrijd werden zij toch verrast door de sterke stroming bij Duinbergen. Een onbedoelde maar innige omhelzing met de gate-boei koste het duo een strafrondje. Een terugval in het wedstrijdveld kon uiteindelijk toch worden omgebogen naar een 5e plaats. Niet slecht voor een eerste wedstrijd, maar de honger was nog niet gestild. Een stijgende lijn werd snel gevonden en omgezet in een 4e, 1e en een tweetal 2e plaatsen. Moe maar voldaan werd teruggekeken op een mooie wedstrijddag met enkele Belgische toppers.

Zondag

De zondag was niet te vergelijken met de dag ervoor. Een stevige bries van 15 knopen (die later nog meer bleek aan te trekken) zorgde voor enthousiasme in de Belgische badplaats. Zelfs de dubbele trapeze kon uit de kast worden gehaald om de strijd aan te gaan met Melis/Van Helleputte. Praktisch om en om wisselden de twee boten de 1ste en 2de plaatsen uit. De Wepro dames was er een hoop aan gelegen het thuisfront een duidelijk signaal te geven. “We hebben in Carnac enorm geoefend op een aantal zaken: geen stomme fouten, focus én speed! Door dit in ogenschouw te houden en de directe concurrentie goed in de gaten te houden hebben we de winst naar ons toe kunnen trekken. We zijn dan ook enorm blij dat we de titel ‘Belgian Hobie Cat Nationals 2009’ mee naar Noordwijk hebben kunnen nemen”, aldus twee dolgelukkige dames.

Top 3 Hobie 16Top 3 Hobie 16Belgisch Hobie Kampioenschappen 2009
1. Marielle Zonneveld en Celine van Dooren
2. Maxime Melis en Emile van Helleputte
3. Gilles Hendrickx en Joris Beckers

De volledige uitslagen zijn te vinden op de website www.rbsc.be

www.hobiecat.nl
Foto's: Jasper van Staveren/Sailshoot.com en Mariëlle Zonneveld

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: