Eerste Zomeravond Wedstrijd Drimmelen direct vuurwerk

  • Author: Ice
    Date: do, 14/05/2009 - 23:09

Zomeravond Wedstrijd DrimmelenDe kop is eraf, de eerste manche van de Zomeravond Wedstrijd Drimmelen onder leiding van WV de Amer zit erop. Direct een avond met volop strijd en close racing in de diverse klassen.
Met 43 boten in 4 klassen werd vanaf het eerste signaal van wedstrijdleider Frits Tackenberg van Quantum Drimmelen gestreden om de punten.

In klasse A open boten werd er een eerste paaltje gezet door Joost Beelenkamp in de laser gevolgd door de schat ik 35 jaar jongere Lee Verschuren. Aan de start verscheen tevens de altijd verrassende Peter Sluimer, dit keer in een 470! Voor zijn eigen veiligheid zonder trapeze pakje.

In klasse B was Peter Krijzig oppermachtig met zijn Sun O 29.2. Met bemanning van het succesvolle winterteam van Farouche Sun Fast 32 gaat Krijzig voorop voor de Jazz van Scheven en de Beagle van Ron Blaas. In C de Gap van Peter van Doornmalen met de eerste overwinning. In deze klasse veel concurrenten als een First Class 8 en 7 diverse J22's en o.a. de Draak. Alles kort op elkaar en mooie strijd waar veel boten mee kunnen doen om de eerste plaats.

In klasse D direct boot voor boot racing met veel schepen op de baan met vergelijkbare rating! De JPH Figaro van Jeroen Kop (gisteren jarig en 23 geworden), Sun Fast 36 van Koen van Gils, Koen Duiven met zijn Max Fun, Kees Horrevoets met de Fast Too en de vreemde eend in de bijt, Pret Raket een Cork1720 van Machielsen/van Loenhout. Na een close start van JPH met de Pret Raket aan de Noordzijde van de lijn was het eerste kruisrak naar de BM2. Een gunstige kant waar beide boten direct een lengte pakten om samen met Fred van Rijckevorsel op de Sunfast 36 de strijd aan te gaan. Met name Kop en van Rijckevorsel zaten heel de avond elkaar in weg daar waar de Cork steeds net een kleine 350 mtr voor bleef. Van de BM2 naar de A7 en terug naar de finish alwaar de wind op was. Het bleek genoeg voor het eerste paaltje. Vanaf komende week Krachtig en de Isis 21 van Mark Kuipers erbij.

Een mooie avond met voldoende wind en deelname die zeker nog verder zal stijgen gedurende de komende 6 wedstrijden.

Ingezonden door: Tjerk van Loenhout

www.wvdeamer.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: