Albert Ekels bestuurslid Topsport Watersportverbond

Albert EkelsOp 13 mei 2009, tijdens de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering van het Watersportverbond is Albert Ekels gekozen tot bestuurslid Topzeilen. Ekels volgt daarmee Pieter Keijzer op die zijn functie, na de Olympische Spelen van China, op 22 november 2008 heeft neergelegd.
Albert Ekels vertegenwoordigde Nederland op de Olympische Spelen van Montreal, Canada in 1976. Ekels zeilde destijds samen met Ben Staartjes in de Tempest klasse. Staartjes en Ekels werden achtste. Ekels woont nu in Naarden en zeilt nog steeds wedstrijden in de Starklasse.

Naast een doorgewinterde wedstrijdzeiler is Albert Ekels is ook een ervaren sportbestuurder. Ekels was drie seizoenen voorzitter van de Nederlandse Rugbybond (2001 - 2004) en was tevens vier jaar bestuurslid van de Koninklijk Watersportvereniging Loosdrecht (1996 - 2000).

Ekels is als bestuurslid Topsport van het Watersportverbond automatisch ook voorzitter van de Sectorcommissie Topsport. Deze commissie bestaat uit de volgende personen:

  • Ab Ekels (Voorzitter)
  • Jan Kouwenhoven
  • Stefan van den Berg
  • Cees van Bladel

foto: Ab Ekels in actie met pet, fotograaf Thom Touw

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: